© Stephanie-de-Wolf

’s Nachts in de dierentuin in Münster

Allwetterzoo-Münster-dierenthuin-kamelen-©Stephanie-de-Wolf.jpgAllwetterzoo-Münster-dierenthuin-kamelen-©Stephanie-de-Wolf.jpg
Ieder jaar organiseert de Allwetterzoo in Munster een paar avonden waarop je, na de normale sluitingstijd, bij de dierentuin naar binnen kunt. We zijn al een paar keer eerder in deze leuke dierentuin geweest, maar nog nooit 's nachts.  We zijn reuze benieuwd en vol spanning stappen we de auto uit en lopen richting de ingang.

Omringt door slingers van lampjes lopen we rond kwart voor acht de dierentuin binnen. Het is al behoorlijk donker! Over om ons heen zien we verlichte bomen en bladeren, hokken en verblijven, en circusartiesten voorzien van lichtjespakken. Het is vanaf het eerste moment een feest om hier te zijn.

De weg kwijt

Ik raak al snel gedesoriënteerd en heb geen idee welke kant we op moeten en dus lopen we richting het licht. In groen, rood, paars en gele lampen stroomt zacht licht over de paden en de buitenverblijven van de dieren. We zien in het schijnsel van de lampen enkele beren over de rotsen klimmen. Doordat het zo donker is, merk je amper dat je in een dierentuin loopt en waan je je heel even in de wilde natuur.

En dan wordt het donker onderbroken door een vrolijke stoet met lichtjes versierde circusartiesten. Jongleurs, mensen op éénwielers, clowns op stelten en acrobaten op tonnen wandelen vrolijk dansend langs ons heen!

Allwetterzoo staat bekend om haar vele overdekte ruimtes, zodat je, zoals de naam al doet vermoeden, in elk weertype van de dierentuin kunt genieten. Als het een klein beetje begint te miezeren, gaan wij schuilen in Tropenhuis. Hier staan we oog in oog met heel veel, héél veel, spinnen!
Allwetterzoo-Münster-dierentuin-circusartiesten-lichtjespakken-©Stephanie-de-Wolf.jpgAllwetterzoo-Münster-dierentuin-circusartiesten-lichtjespakken-©Stephanie-de-Wolf.jpg
Allwetterzoo-Münster-dierentuin-tropenhuis-spin-©Stephanie-de-Wolf.jpgAllwetterzoo-Münster-dierentuin-tropenhuis-spin-©Stephanie-de-Wolf.jpg

Super Show

Aan het einde van de avond is een spectaculaire afsluiting op het plein vlak bij de uitgang. Artiesten halen geweldige stunts uit met vurenpoi, een vuurstaf en vuurballen. Hoewel de show geweldig is, besluiten wij verder te lopen, de dierentuin in. Nu de meeste mensen genieten van de show, is het in de rest van de dierentuin nog rustiger! Hierdoor, en door het donker, lijkt het bijna of wij de enige in de hele dierentuin zijn. Magisch! We zien zebra’s, gnoes en waterbokken rustig over de Afrikapanorama grazen terwijl de pelikanen diep in slaap zijn.

Apen kijken aapjes

Olifanten vissen appels uit de vijver en knabbelen op een baal hooi. De neushoorns wandelen een beetje rond en een grote gorilla zit in het kozijn naar de paar mensen te kijken die voor zijn raam staan. De aap kijkt aapjes. Als hij het zat is, pakt hij een baal hooi en duikt hij een van de nesten in. Hij keert ons de kont toe en we zien dit als teken dat het tijd is om te gaan.

Het is ondertussen kwart over elf en wij zijn moe. We halen nog even snel een broodje braadworst, want in Duitsland, en wandelen dan, nét voordat de vuurshow is afgelopen, de dierentuin uit en de parkeerplaats op.
Allwetterzoo-Münster-dierentuin-gorilla-raam-©Stephanie-de-Wolf.jpgAllwetterzoo-Münster-dierentuin-gorilla-raam-©Stephanie-de-Wolf.jpg

Praktische informatie

Op 27 augustus was de tweede, (en van dit jaar de laatste) Nacht van de Dierentuin in de Allwetterzoo in Munster! Hou de website in de gaten voor het programma van 2023! Ga jij daar naartoe?!  Vergeet dan niet om een jas mee te nemen.  Neem voor de zekerheid ook een paraplu mee. Als je net zo snel als ik gedesoriënteerd raakt in een vreemde omgeving, neem dan bij de kassa een plattegrond mee! In het park staan verschillende karren waar je broodjes braadworst of pretzels kunt kopen. Hier is alleen te betalen met contant geld! Voor meer informatie over de nacht en de dierentuin verwijs ik je graag naar hun website

Meer zoals dit

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.