© Canva-Jelena-Danilovic-GettyImages

Rolstoelvriendelijke vakantie begint met de accommodatie

Ga je op vakantie en zit je (tijdelijk) in een rolstoel? Dat hoeft de vakantiepret niet te drukken. Het is echter wel belangrijk om een goede, rolstoelvriendelijke accommodatie te boeken, zodat je zo min mogelijk afhankelijk bent van anderen en zoveel mogelijk comfort ervaart.

Waar let je op bij het boeken van een rolstoelvriendelijke accommodatie?

Bij het boeken van een vakantie speelt de accommodatie een belangrijke rol, al helemaal als je invalide of minder valide bent. Over het algemeen geldt: hoe luxer de camping of het vakantiepark, des te groter de kans dat deze rolstoelvriendelijk is. Dat is namelijk een belangrijk criterium van de BVCD/DTV-Campingclassificatie. Verder kun je accommodatie zelf beoordelen op rolstoelvriendelijkheid. Let tijdens het boeken op de volgende punten:
  • Zijn de deurposten breed genoeg voor een rolstoel?

  • Is de accommodatie gelijkvloers, zonder trappen?

  • Is het vakantiehuis aangepast voor invaliden?

  • Kun je er veilig douchen en naar het toilet gaan?

  • Heeft de accommodatie parkeergelegenheid voor invaliden?

  • Zijn er rolstoelvriendelijke paden rondom de accommodatie?

  • Kun je gemakkelijk in- en uit het bed komen?

Als je twijfelt over de rolstoelvriendelijkheid van een accommodatie, kun je altijd advies vragen aan een van de medewerkers van het vakantiepark of van de camping.

Veel invaliden gaan op vakantie naar Duitsland

Als je op vakantie gaat als invalide, dan wil je het voor jezelf niet al te ingewikkeld maken. Om een lange vliegreis of oncomfortabele busreis te voorkomen, kun je het beste op vakantie gaan naar een bestemming dichtbij huis, zoals Duitsland. Vlak over de grens heb je de rolstoelvriendelijke campings en vakantieparken voor het uitkiezen. Met een geschikte accommodatie, mooie omgeving en lekker eten en drinken kan jouw rolstoelvriendelijke vakantie niet meer stuk!

Rolstoelvriendelijke accommodaties in Duitsland

Stel, je gaat met je rolstoel op vakantie naar Duitsland. Waar kun je dan allemaal overnachten? Om alvast wat inspiratie op te doen, lichten we fijne rolstoelvriendelijke accommodatie uit:

Ringhotel Alfsee Piazza

Dit superieure 3-sterrenhotel ligt aan camping Alfsee. Je overnacht in een heerlijke kamer, maar het campinggevoel is nooit ver weg. Verder heeft Ringhotel Alfsee Piazza uitstekende faciliteiten, zoals een volledig uitgeruste spa, een spabad en een binnenzwembad. Elke ochtend geniet je gratis van een uitgebreid ontbijtbuffet. Maar dat is nog niet alles, want dit Duitse hotel houdt specifiek rekening met invaliden. Ze hebben een rolstoelvriendelijke accommodatie met mindervalidevoorzieningen, zoals een rolstoeltoegankelijke badkamer en douche. Uiteraard is elk gedeelte van het hotel bereikbaar per lift.

Camping Alfsee

Ringhotel Alfsee Piazza grenst aan Camping Alfsee, een luxe 5-sterrencamping met uitstekende voorzieningen. Zo beschikt de camping over een eigen sauna park, een piazza waar je livemuziek en shows kunt bekijken en een terras aan het water. De camping is grotendeels gelijkvloers, dus met de rolstoel kun je alle faciliteiten verkennen

Meer zoals dit

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.