© Canva-Audry-Walsh

Pretparken in Duitsland net over de grens

Maak jouw vakantie in Duitsland nóg leuker met een bezoek aan een pretpark! Duitsland staat bekend om grote, bekende pretparken zoals Phantasialand en Movie Park Germany. Daarnaast zijn er net over de grens ook een heleboel kleinere pretparken die de moeite waard zijn. In deze blog bespreken we de leukste grote en kleine pretparken vlakbij Nederland. Maak je klaar voor een geweldige dag!

Pretpark in Duitsland: weer eens wat anders

Op den duur heb je alle Nederlandse pretparken wel een keer gezien. Gelukkig houden onze oosterburen ook van het concept! In Duitsland staan diverse grote pretparken. In de top 10 leukste pretparken van Duitsland staan onder andere Movie Park Germany en Phantasialand, die vanaf de Nederlandse grens ongeveer drie uur rijden zijn. Andere parken, zoals Europa-Park, liggen een stuk dieper in Duitsland. Daar kun je niet in een dag heen. Bovendien is het daar vanwege de populariteit ontzettend druk. Heb je geen zin om verder te rijden of lang in de rij te staan vanwege de drukte? Kies dan voor een goedkoper, rustiger park net over de grens.

Kleinere pretparken in Duitsland net over de grens

In Duitse grensregio’s liggen diverse pretparken die vanaf Nederland goed bereikbaar zijn. Echte aanraders voor het hele gezin zijn bijvoorbeeld het Amusement Park Ketteler Hof en het Amusement park Sommerrodelbahn Innerbüren. Hier is voldoende vertier voor kleine en oudere kinderen. Maar natuurlijk biedt deze regio ook allerlei andere spannende attracties, zoals golfpark Habichtswald en klimpark Kletterwald Ibberburen. Heb je een leuk pretpark of amusementspark op het oog? Bekijk van te voren de ligging op de kaart, zodat je weet of je er gemakkelijk kunt komen.

Tip: blijf een nachtje slapen op een camping in de buurt, en maak zodoende een minivakantie van jouw pretparkbezoek.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.