© Vettt

Parkfreibad Gronau – buitenbaden net over de grens!

In de binnenstad van Gronau, aan de rand van het park vind je het Parkfreibad Gronau. Ik ken het nog van vroeger, vanuit Losser fiesten we hier met de hele vriendengroep naartoe. Hoogste tijd om eens terug te gaan naar Gronau, en te kijken hoe leuk het buitenbad van Gronau is met kinderen. Samen met een vriendin en onze 3 meiden (2, 6 en 7 jaar oud) spraken we er op een zonnige woensdag middag af.

Buitenbad Gronau

Het Parkfreibad – de buitenbad Gronau – heeft een hele grote ligweide, omdat we met kinderen zonder diploma zijn is dat voor ons geen optie. Vanaf de ligweide heb je namelijk geen goed zicht op het zwembad. We vinden een plekje vooraan bij het zwembad, op een grasveldje vlakbij het peuterbad. Perfect, want zo kunnen we de 2-jarige Coco goed in de gaten houden. Onze waardevolle spullen bergen we op in de gratis kluisjes die aanwezig zijn.
parkfreibad-gronau-buitenbad-water-zwemmen-©Vettt.jpgparkfreibad-gronau-buitenbad-water-zwemmen-©Vettt.jpg

Peuterbad

Vanaf ons plekje bij het peuterbad kunnen we Coco goed in de gaten houden. De oudste meiden, waarvan één van de twee al een zwemdiploma heeft gaan naar het diepe. Vanaf onze plek hebben we ook zicht op hen. Na een tijdje verruilt Coco het peuterbad ook voor het diepe en zitten wij aan de waterkant in het zonnetje de boel in de gaten te houden. Geen straf!
parkfreibad-gronau-peuterbadje-mensen-zwemmen-zonnig-©Vettt.jpgparkfreibad-gronau-peuterbadje-mensen-zwemmen-zonnig-©Vettt.jpg

Glijbaan en duikplak

De familie-glijbaan trekt hun aandacht en de meiden weten niet hoe snel ze die kant op moeten gaan. Ze hebben de grootste lol! Pippa van 6 heeft haar diploma nog niet, ze mag er met bandjes vanaf mits er toezicht is van ons. Er is trouwens ook een duikplank, maar daar tonen de meiden geen interesse in :-).
parkfreibad-buiten-bomen-duikplank-duiken-©Vettt.jpgparkfreibad-buiten-bomen-duikplank-duiken-©Vettt.jpg

Streng toezicht

De badmeesters van het zwembad zijn erg oplettend. Het werd al snel duidelijk dat de meiden niet zonder toezicht van de glijbaan mogen. Ook gasten die de huisregels niet naleven worden (letterlijk) teruggefloten. Het valt me op dat het toezicht erg goed is. Er zijn meerdere badmeesters die alles op en om het zwembad goed in de gaten houden.
parkfreibad-gronau-buitenbad-zwemmen-mensen-buiten-©Vettt.jpgparkfreibad-gronau-buitenbad-zwemmen-mensen-buiten-©Vettt.jpg

Rustig

Wij gingen op een zonnige woensdagmiddag in mei. Het was opvallend rustig in het buitenbad Gronau. Heerlijk! Het zal vast niet altijd zo zijn, maar voor ons was het perfect.

Prijzen


Over het algemeen ben ik heel erg fan van de Duitse zwembaden. Ze zijn vaak netjes, schoon, ruim en betaalbaar. Hier betaal je voor een familieticket 14 Euro. Kinderen tot 4 jaar (inclusief een begeleider) zijn gratis, voor een jeugdticket betaal je 3 Euro en voor een volwassene betaal je 4,50 Euro. Dat vind ik heel redelijk!

We hadden een heerlijke middag, ideaal om uit school wat verkoeling te zoeken. Vanuit Enschede rijden we er in 20 minuutjes naar de buitenbad Gronau.

Nog meer zwemmen net over de grens? Kijk hier!
parkfreibad-gronau-ingang-entree-zwembad-©Vettt.jpgparkfreibad-gronau-ingang-entree-zwembad-©Vettt.jpg

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.