© Maud

​Overnachten in het Germanenland bij de Alfsee

Ik vind het altijd heerlijk om een weekendje weg te gaan, zeker als het vlak bij ons over de grens is. Even in een andere omgeving zijn, terwijl we helemaal niet lang in de auto hoeven te zitten. Zo ontdekten we onlangs het Germanenland bij de Alfsee. En over deze plek kan ik maar een ding zeggen: WAUW! 

Dit keer ging ik met een vriendin van mij en onze twee oudste dochtertjes van allebei drie jaar. Een echt meidenweekend wat vooral draaide om leuke dingen doen met de kindjes en heel veel bijkletsen met elkaar. Op een klein half uurtje rijden vanaf Osnabrück vind je Camping Alfsee Ferien- & Erlebnispark, een ruim opgezette camping aan een meertje met ook nog eens heel veel leuke activiteiten. En deze zomer (2018) is er een heel nieuw dorpje gebouwd: het Germanenland.

Welkom in Germanenland!

En dit kleine ini-mini dorpje is dus helemaal in Germaanse stijl gebouwd en wij mochten hier een heel weekend van genieten. We konden ’s middags om 15.00 uur pas inchecken, maar we konden ’s morgens al een aantal entreekaarten voor de leuke dingen in de buurt ophalen. Fijn! We gingen dus eerst op pad en gingen pas aan het eind van de middag richting het huisje. Het inchecken ging redelijk snel en vervolgens werden we met een golfkarretje naar Germanenland gereden.

Eenmaal in Germanenland aangekomen keken we onze ogen uit. Wauw, wat ontzettend leuk hier! En wat een contrast met de camping waar we eerder overheen reden; een wereld van verschil! Er stonden verschillende houten huisjes in een rondje en daar midden in stond weer een klein speeltoestel. Gelukkig hebben we de loopfietsjes meegenomen, hier kunnen de meisjes heel leuk fietsen!

Bij het huisje aangekomen wordt netjes de deur voor ons open gedaan en krijgen we een korte uitleg, we krijgen zelfs te horen dat al het hout van het huisje uit Nederland komt. Ik vind dit soort feitjes altijd echt heel leuk om te horen, ik noem het altijd ‘feitjes waar je niks aan hebt’, haha!

Het huisje is een kleine bungalow voorzien van allerlei luxe. De hele inrichting is van hout, zelfs de bank is van hout (met kussens wel!), de tafels zijn van boomstammen gemaakt en het lijkt wel alsof overal aan gedacht is in dit huisje. De keuken is best groot en lekker luxe, inclusief afwasmachine. Daar hou ik van! En het allerleukste van de keuken: het servies! Zelfs het servies is in Germaanse stijl, ’s avonds dronken wij heerlijke wijntjes uit echte kelken. Dit maakt het fijne sfeertje in Germanenland helemaal af. De bungalow heeft twee slaapkamers met op iedere kamer twee bedden, uiteraard van hout. Daarnaast is er nog een badkamer die helemaal past bij de stijl van dit huisje. Hier kunnen we ons prima een weekend vermaken!

Zoveel leuke dingen te doen in de buurt

Naast dat er volop speelgelegenheid is in Germanenland, is er in de omgeving van Alfsee ook ontzettend veel te doen, vooral voor kinderen. De Alfsee zelf is natuurlijk al hartstikke leuk: spelen op het strandje en kijken naar het waterskiën (of zelf meedoen natuurlijk!). Maar op een paar honderd meter afstand zijn er ook veel leuke activiteiten, zoals Bullermeck Indoor-funcenter, Kinderautoland, een soort kinderboerderij en Irrgarten Erlebnisland.

Wij besluiten om eerst naar Irrgarten Erlebnisland te gaan en dit is heel leuk! Het is een grote buitenspeeltuin met allerlei leuke speeltoestellen, airtrampolines, hooibalen en zelfs een caviaverblijf. Ook kun je hier minigolfen en kun je lekker verdwalen in het grote doolhof hier. Onze peuters hebben zich hier prima vermaakt en wilden echt niet naar huis. We moesten ze omkopen met een ijsje om ze de auto in te krijgen!

Op onze tweede dag hedden we met het weer wat minder geluk, regelmatig komt er een kleine regenbui voorbij. Fijn dat er ook een indoorspeeltuin in de buurt is en hier zijn we ruim 4,5 uur geweest! De kindjes lekker spelen in de klimtoestellen, springen op de trampolines en roetsjen van de grote glijbanen. En dan kunnen de mama’s lekker koffie drinken en uitgebreid bijkletsen. We eten hier een lunch met uiteraard een braadworst en voor we het weten zijn de kindjes alweer de speeltuin in. Ik hoef vast niet uit te leggen hoe ontzettend moe ze waren na 4,5 uur springen, rennen en spelen. ;-) Dus na twee dagen volop spelen, mochten ze nog lekker chillen in ons fijne Germanenhaus!

Eten aan de boulevard

Vanaf de camping loop je binnen een paar minuutjes naar de Alfsee en daar zat eigenlijk een soort boulevard. Hier kun je de benodigdheden voor het waterskiën huren, eten bij het restaurant, spelen in de speeltuin, wat drinken in de bistro of juist streetfood kopen bij een van de kraampjes die er stonden. Na hele dagen spelen zijn onze peuters behoorlijk uitgeput, dus besluiten we om beide avonden wat te eten op de boulevard. We eten uiteraard schnitzels en we scoren bonuspunten bij de meisjes met een crepe. Na het eten gaan de peuters douchen en daarna vallen ze in no-time in slaap. Tijd voor de mama’s om bij te kletsen en wijn te drinken op onze veranda. Proost!

We deden boodschappen, kochten broodjes voor het ontbijt bij de bakker op de camping, ontbeten met donuts en sloten de dag af met een wijntje. Wát een heerlijk weekend! Het huisje in ons Germanenland was meer dan geweldig, we hebben veel leuke dingen gedaan en het vooral heel gezellig gehad.

Alfsee-eten-aan-de-boulevard-patat-schnitzels-salade-©Maud.jpgAlfsee-eten-aan-de-boulevard-patat-schnitzels-salade-©Maud.jpg
Germanenland-Alfsee-dames-drinken-wijn-©Maud.jpgGermanenland-Alfsee-dames-drinken-wijn-©Maud.jpg

Meer zoals dit

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.