© Maud

Overnachten in een safaritent op Camping Haddorfer Seen

Deze zomer ontdek ik steeds meer leuke recreatiemeertjes in Duitsland. Van groot en stiekem een beetje massaal tot juist klein en knus. Een van die gezellige kleine meertjes is Haddorfer See en nog leuker is dat er een camping bij zit!

Wij gingen een weekendje overnachten in een safaritent op Camping Haddorfer Seen. Laten we voorop stellen dat kamperen voor ons echt helemaal nieuw is, maar met twee kleine kindjes moeten we ook dat eens geprobeerd hebben. En dus pakten we onze koffers in en zaten we vervolgens maar een half uurtje in de auto (!) op weg naar onze safaritent op Camping Haddorfer Seen. Maar een half uurtje in de auto en toch een enorm vakantiegevoel hebben, wat fijn!

Camping Haddorfer Seen

Op de camping zijn er heel veel mogelijkheden om te verblijven, zo is er voor iedereen wel een geschikte accommodatie. Wil je het hele jaar door zoveel mogelijk op de camping blijven? Dan zijn er jaarplaatsen beschikbaar; er staan zelfs stacaravans met complete vijvertjes in hun tuin. Hihi. Naast de jaarplaatsen is er ook de mogelijkheid om met je eigen camper, caravan of tent te komen. Maar voor de kampeer-leken onder ons, zoals wij, staan er ook ingerichte safaritenten.

Het valt me ontzettend mee hoe ruim de tent is. Er staan zelfs echte bedden in en door middel van tentdoeken zijn er twee slaapkamertjes gecreëerd. Daarnaast staat er nog een grote (gedekte) tafel in de tent en is er een klein keukenblokje aanwezig. Maar tijdens ons weekend was het weer zo ontzettend mooi, dat we hier vrijwel geen gebruik van hebben gemaakt. Wij leefden dit weekend vooral buiten en aten lekker buiten de deur. Maar sowieso fijn dat het aanwezig is!

Haddorfer-seen-camping-safaritent-eettafel-bed-gele-laarsjes-tas-©Maud.jpgHaddorfer-seen-camping-safaritent-eettafel-bed-gele-laarsjes-tas-©Maud.jpg
Haddorfer-Seen-camping-safaritent-bed-babybed-eettafel-©Maud.jpgHaddorfer-Seen-camping-safaritent-bed-babybed-eettafel-©Maud.jpg

Haddorfer See - een weekendje Duitsland

De camping ligt aan een klein en gezellig meertje waar wij ons echt heel goed vermaakt hebben. Het meertje is niet zo groot en daardoor lekker overzichtelijk. Voor mij een groot pluspunt met twee kleine kindjes! Op het strandje staat een groot houten speeltoestel in de vorm van een piratenschip, aan klimmen en klauteren hier dus geen gebrek. Voor onze peuter is dit helemaal geweldig!

Saar vermaakt zich toch echt veel beter in het zand, zij is nog te klein om te klimmen en te klauteren. ;-) Maar na ruim 1,5 uur spelen in het zand herkennen we ons kind bijna niet meer. Ze is helemaal zwart van het zand en heeft de grootste lol!

Bij het strandje zit ook een plek waar je wat kunt eten en drinken. We bestellen hier uiteraard een paar braadworsten met patat en iets te drinken en we scoren punten bij Fenne door haar een ijsje te geven.

Hierachter zit ook weer een grote speeltuin in het zand met schommels, speeltoestellen en een glijbaan. We beslissen vrijwel meteen dat we de rest van het weekend niet zo veel gaan doen, maar lekker op het strandje bij de camping blijven. De kindjes hebben het hier veel te leuk!

Pluspunt: Schone sanitairgebouwen bij camping Haddorfer Seen

Geloof mij maar: na een dagje op het strand met twee kleine kindjes zit het zand echt óveral. Na ons dagje op het strand liepen we vrijwel meteen door naar het sanitairgebouw. Het viel me meteen op hoe schoon en netjes het hier is. Als camping-leek had ik toch een klein beetje vooroordelen, maar dit viel mij voor 120% mee! In het sanitairgebouw was zelfs een aparte ruimte voor families. Hier waren extra lage toiletten, extra lage wastafels, een grote douchecabine waar je met het hele gezin kunt douchen en zelfs een (hoog) badje waar je je baby in kunt wassen. Hoe fijn is dat! Fenne vond vooral de kranen bij de wastafels ‘ontzettend gaaf!’, hihi.
Haddorfer-seen-camping-sanitairgebouw-handen-wassen-©Maud.jpgHaddorfer-seen-camping-sanitairgebouw-handen-wassen-©Maud.jpg

Leuke uitjes in de buurt

Wij wilden in eerste instantie met dat warme weer vooral op de camping blijven, maar konden het uiteindelijk toch niet laten om toch ook even op pad te gaan. In de omgeving van de camping zijn allerlei leuke uitjes, met én zonder kinderen. Zo zijn er maar liefst twee dierentuinen in de buurt, Tierpark Nordhorn en NaturZoo Rheine. Een bezoekje aan Emsflower is leuk en eigenlijk mag een bezoekje aan het dorpje Bad Bentheim ook niet ontbreken.

Wij gingen uiteindelijk naar Bad Bentheim om daar te genieten van een lekker Duits ontbijtje en om het kasteel te bezoeken. Het kasteel in Bad Bentheim is zo leuk om eens te bezoeken. Wist je al dat daar nu nog steeds mensen in wonen?

Extra leuk: achter het kasteel in Bad Bentheim ligt een groen park en bij dat park vind je ook nog eens een grote speeltuin. Dus na een bezoekje aan het kasteel viel Saar in de buggy in slaap en liepen wij door naar de speeltuin om met water en zand te spelen, te klimmen, te glijden en uiteraard te schommelen.

Wil je een ander recreatiemeer in de buurt bezoeken? Dan is Quendorfer See een heel leuke plek, dit meer ligt bij Shüttorf en is ook echt de moeite waard om te bezoeken. Je vindt hier ook een leuke beachclub waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje en uiteraard is hier op het strand ook weer een groot houten speeltoestel te vinden.

Conclusie

Haddorfer See is ontzettend leuk voor een dagje weg en je maakt het helemaal compleet door er een weekendje weg of zelfs een vakantie van te maken met een overnachting in een safaritent bij Camping Haddorfer Seen.
Haddorfer See is ontzettend leuk voor een dagje weg en je maakt het helemaal compleet door er een weekendje weg of zelfs een vakantie van te maken met een overnachting in een safaritent bij Camping Haddorfer Seen.

Meer zoals dit

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.