© Vettt

Overnachten in de dierentuin

bisonblick-nordhorn-kids-ferienhaus-©Vettt.jpgbisonblick-nordhorn-kids-ferienhaus-©Vettt.jpg
Overnachten tussen de dieren? Dat kan in Nordhorn bij Tierpark Nordhorn.
Wist je dat je in de dierentuin van Nordhorn kunt overnachten? Er zijn een aantal vakantiewoningen die je voor een weekend of langer kunt huren. Je loopt dan zo vanuit je huisje de dierentuin in. Fantastisch toch? 

Dierentuin Nordhorn

De dierentuin in Nordhorn is niet nieuw voor ons. Vanaf ons huis in Enschede rij je er binnen een half uurtje naartoe. De dierentuin is overzichtelijk en betaalbaar en maakt het een perfect familie-uitje.

De dierentuin heeft allerlei soorten dieren. Denk aan stokstaartjes, vossen, luipaarden, apen, stekelvarkens, zeeleeuwen maar ook allerlei boerderijdieren zoals deze biggetjes. De speeltuin die je halverwege tegenkomt is fantastisch, daar krijg je de kinderen met moeite weer weg!

Tip: boek een rondleiding of een kinderfeestje!

Hoewel we al vaker in de dierentuin Nordhorn geweest zijn, hadden we tijdens ons weekendje in de dierentuin een compleet andere beleving. Enerzijds doordat we er overnachten, anderzijds doordat we er een fantastische rondleiding kregen.

Zo’n rondleiding is echt een aanrader om ee keer met je gezin of met een grote groep te doen. Bijvoorbeeld als invulling van een vrienden- of familiedag.

Wij hadden het geluk dat we in het verblijf van de stokstaartjes mochten kijken. De stokstaart verzorger vertelde ons van alles over de stokstaartje. En legt ons precies uit hoe we het eten (maden!) mochten geven: onvergetelijk! Vier je je kinderfeestje in de dierentuin? Dan mag de jarige ook dieren voeren!

Onvergetelijk: gids Dilek vertelt ons alles over de dierentuin en we mogen helpen de stokstaartjes te voeren.

dierentuin-nordhorn-familie-voeren-©Vettt.jpgdierentuin-nordhorn-familie-voeren-©Vettt.jpg

Slapen in de ferienwohnung van dierentuin Nordhorn

We sliepen 2 nachten in de vakantiewoning ‘BisonBlick’, die in de dierentuin ligt. Vanaf deze accommodatie loop je zo de dierentuin in. Dat mag  overigens alleen tijdens de openingstijden van de dierentuin.

De vakantiewoning is erg ruim en van alle gemakken voorzien. De kinderen sliepen in een stapelbed, wat ze fantastisch vinden. Er ligt zelf nog een kleine tuin rondom het huisje. Heerlijk toch?

Meer informatie over overnachten in de Dierentuin vind je hier: slapen in de dierentuin. De accommodatie zijn te huur vanaf 100 Euro per nacht in het laagseizoen.

woonkamer-overnachten-dierentuin-nordhorn-©Vettt.jpgwoonkamer-overnachten-dierentuin-nordhorn-©Vettt.jpg
stapelbed-overnachten-dierentuin-nordhorn-©Vettt.jpgstapelbed-overnachten-dierentuin-nordhorn-©Vettt.jpg

Plan je een paar dagen Nordhorn? We hebben nog meer tips voor je!

De vakantiewoning is een fantastische en betaalbare accommodatie. En naast de dierentuin is er nog veel meer te ontdekke in de omgeving van Nordhorn.

  • Ga lekker wat eten of pak een terrasje aan de Vechte
    Norhorn is omring door water, door de binnenstad loopt ook water met aan het water allerlei leuke horecazaken. Bij veel Nederlanders is Pier99 populair, net buiten het centrum. Wij gingen voor een (voor ons) nieuwe ontdekking: An Nam, een Vietnamees restaurant met een prachtige tuin waar je lekker buiten kunt eten. Waarschijnlijk waren de kinderen blijer geworden van een pizza bij het naastgelegen Italiaanse restaurant, maar man wat hebben we lekker gegeten.
    Voor het toetje gingen we naar de overkant, waar een heerlijke zaak met Italiaans ijs zit.

  • Maak een rondvaart over de Vechte
    In en om Nordhorn is heel veel water. Je kunt voor iets actiefs gaan, zoals SUPpen of waterfietsen. Wij maakten een rondvaart door Nordhorn, heerlijk relaxed was het en de kinderen vonden het ook echt erg leuk. Dit is ook echt leuk om met een groep te doen! Voor meer informatie: rondvaart Nordhorn.   

  • Bezoek zwembad Delfinoh Nordhorn met het prachtige buitenbad en een heerlijk binnenbad. Een mooi zwembad voor zowel kleinere als grotere kinderen. Vooral het buitenbad is fantastisch; met hoge duikplanken, uitdagende glijbanen en er is een golfslagbad!

Meer zoals dit

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.