© Elke-Busch

Op avontuur op de Arends-Hof in Laar

Vanavond is het eindelijk zover. Ik rijd met mijn kleindochter Isabel en onze hond Balou naar de Arends-Hof in Laar. Door een klein raampje worden we hartelijk verwelkomd. Ik betaal 3,50 euro voor mezelf en 2 euro voor Isabel. Een emmer voer kost maar 50 cent. En onze hond Balou is ook van harte welkom.

Slimme dieren

De dieren zien meteen dat we een emmer voer bij ons hebben. Het Dexterkalfje komt eerst proeven. We lopen verder langs de geitjes naar de Bonte Bentheimer varkens en de wolvarkens, die zelfs een eigen zwembad met wellnesgedeelte hebben, waar ze lekker in de modder kunnen badderen. En zo zien ze er ook uit. Gelukkig en vies. We lopen verder langs paarden, ezels en angorageiten.
zwijn-modder-2005-arendshof-Laar-©Elke-Bosch.jpgzwijn-modder-2005-arendshof-Laar-©Elke-Bosch.jpg

Spelen en aaien

We komen al snel aan bij de volgende liefdevol ingerichte dierenverblijven. Cavia´s, konijntjes, duiven, kippen en neusberen, en allemaal van heel dichtbij. Wat een geluk voor Isabel dat het kleine widderkonijntje helemaal niet bang is en niet meer van haar schoot af wil.
Isabel-auf-Arends-Hof-web-©-Elke-Busch.jpgIsabel-auf-Arends-Hof-web-©-Elke-Busch.jpg

Milkshake en co

Pauze! We bestellen Helga Arends milkshake en huisgemaakte taart. Lekker! De speeltuin ligt er vlak naast. Nadat Isabel de kabelbaan heeft ontdekt, wordt het ook voor mij tijd voor actie.

Verrassing als afsluiter

Aan alle mooie dingen komt een eind. Wat een toeval dat ik met de eigenaars, het echtpaar Helga en Lambertus Arends aan de praat raak over het lekkere vlees van het Bonte Bentheimer varken. Tegen een spotprijs kan ik een overheerlijk barbecuepakket meenemen. Gegarandeerd van varkens die een heerlijk leven hebben gehad. We komen snel nog een keer langs, dat weten we nu al zeker.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.