© Vincent-Croce

Lekker dagje wellness Jammertal Resort

Omdat wij beiden niet echt ‘sauna-mensen’ zijn heerste er tijdens de heenweg een gezonde spanning. Nadat we de welbekende E31 richting Oberhausen verlieten en de afslag richting Lembeck hadden genomen, was het nog maar een half uurtje voordat we er zouden zijn. Desalniettemin hadden we er zin in. Voor de kinderen was oppas geregeld want het was inmiddels alweer een tijdje geleden dat we iets met z’n tweetjes hadden gedaan.

Dagje ontspannen in Jammertal Resort

Een bleek zonnetje vond zijn weg door de koude bossen van het Münsterland toen de navigatie aangaf dat we op het eindpunt – Jammertal Resort – waren gearriveerd. De snerpende kou (-5 graden) maakten dat we ons door de roldeuren naar binnen haastten. De aardige dame van de receptie heette ons welkom en legde in rustig en begrijpelijk Duits uit waar we ons konden omkleden. We kregen beiden een tas met handdoeken en badjas mee en liepen de trap af naar de kleedkamer.

In onze badjassen waande we ons ineens echte saunamensen en begaven we ons in eerste instantie nog een beetje onwennig tussen de andere gasten. Omdat het lunchtijd was besloten we eerst iets te eten in de wellness bar. Een lekkere Flammkuchen en cappuccino konden we goed gebruiken! Toen we het laatste restje cappuccinomelk hadden opgelepeld vonden we het tijd om een duik in het zwembad te nemen. Het was niet erg druk in het zwembad. Je kon heerlijk zwemmen zonder tussen iedereen door te hoeven manoeuvreren. Door de glazen pui keek je naar het dampende water van het buitenzwemgedeelte.
jammertal-resort-bord-reclame-©Vincent.jpgjammertal-resort-bord-reclame-©Vincent.jpg
Jammertal-resort-wellness-ingang-©Vincent.jpgJammertal-resort-wellness-ingang-©Vincent.jpg

Zwemmen en sauneren

Het Jammertal Resort is opgedeeld in verschillende delen. Zo is er een duidelijke scheiding van zwemgedeelte, waar badkleding vereist is. Ga je de jacuzzi voorbij, bevind zich achter een muur de ingang naar het uitgebreide sauna gedeelte waar badkleding niet toegestaan is. Ook zijn er verschillende behandel ruimtes waar je op afspraak een ontspannen massage kunt krijgen, of van een fijn aroma-bad kunt genieten.

Wij hadden een ‘Cleopatra bad’ op het programma staan. We werden door de gastvrouw naar een mooi ingerichte ruimte met twee individuele jacuzzi’s geleid. Daar zouden we 20 minuten gebruik mogen maken van het bad, en hadden de keuze uit 2 verschillende soorten bad aroma’s. We kozen beiden voor citroengras. Het bad was lekker op temperatuur en nadat we gewezen waren op de formaliteiten werd het aroma, verreikt met geitenmelk in het badwater gegoten. Door de relaxte minimalistische muziek vlogen de minuten voorbij.
Jammertal-resort-wellness-rust-ruimte-©Vincent.jpgJammertal-resort-wellness-rust-ruimte-©Vincent.jpg
Jammertal-resort-Wellness-zwembad-©Vincent.jpgJammertal-resort-Wellness-zwembad-©Vincent.jpg

Verschillende sauna’s in Jammertal Resort

Toen we waren uitgebadderd, keerden we helemaal ‘zen’ terug naar onze ligstoelen en waren we er ons van bewust dat het toch echt tijd was om het saunagedeelte op te zoeken. Eenmaal in het saunagedeelte viel het direct op hoe groot en uitgebreid het was. Er waren veel verschillende sauna’s, zowel binnen, als buiten in de daarvoor uitgeruste blokhutten. Ook waren er tussen de verschillende saunavertrekken veel ruim opgezette relaxruimtes waar sommige mensen in hun badjas een krantje lagen te lezen of een kopje thee aan het drinken waren.

Wij kozen voor de lavendel sauna. Gedroogde takken lavendel hingen aan het plafond en we zaten met 2 andere personen in een ruim opgezette, sauna. Zelfs voor ongeoefende saunabezoekers als ons, was het zeer goed vol te houden en niet onaangenaam heet. Toen we 10 minuten hadden volgemaakt vonden we het mooi geweest en stapten we de sauna uit. Naast de sauna stond een ijsbad die we naar unaniem besluit maar oversloegen.

Culinaire verzorging

Onze saunadag kwam langzaam ten einde toen we ons opmaakten een andere verzorging, namelijk de innerlijke verzorging. Het restaurant bestond uit een ruim opgezette zaal, die waren gesplitst door de open keuken die zich in het midden van de zaal begaf. Toen we door de ervaren kelner naar onze tafel werden begeleid, waren we grondig het reeds uitgestalde buffet aan het bekijken. Je kon het niet zo gauw verzinnen of het lag er! Het moeilijkste aan een buffet is om jezelf in te houden bij de eerste keer opscheppen. Ik ging voor de met krokant spek omwikkelde scholfilet. Beetje zongedroogde tomaatjes ernaast. Heerlijk. Ook de desserts waren prima voor mekaar! Een vanille panna cotta met aardbeien saus en een bol zelfgeschept bananenijs zouden het worden.

Eenmaal terug in de auto richting Enschede, concludeerden we beiden dat we een erg relaxte dag hadden beleefd. In het bijzonder omdat we relatief dicht bij huis weer een nieuwe plek hadden ontdekt.


Jammertal-resort-wellness-eten-restaurant-©Vincent.jpgJammertal-resort-wellness-eten-restaurant-©Vincent.jpg

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.