© Ronald-Jansen

Kastelen in Duitsland: net over de grens!

Voor de mooiste Duitse kastelen hoef je niet ver weg: een prachtig kasteel in Duitsland is net over de grens met Nederland al te vinden! Deze sprookjesachtige bouwwerken vertellen een verhaal van lang geleden en spreken tot de verbeelding. Wat is er allemaal gebeurd in die charmante torens, bij die indrukwekkende toegangspoorten of op die hoge verdedigingsmuren? Lees verder als je op zoek bent naar een bijzonder kasteel in Duitsland net over de grens.

Kastelen Duitsland bezichtigen

Kastelen in Duitsland bezichtigen kan op honderden plekken, het ene gebouw nog fabelachtiger dan het andere. Duitsland en kastelen is dan ook als Egypte en piramides: de bouwwerken zijn kenmerkend voor het land, en de bevolking is er met recht trots op! Duitse kastelen pronken dan ook regelmatig in de top 10 ‘mooiste kastelen ter wereld’. Met name Schloss Neuschwanstein en Schloss Lichtenstein worden vaak genoemd. Maar om nu 700 tot 1000 kilometer te rijden voor een kasteel? Dat lijkt ons een beetje overdreven. Gelukkig zijn er meer dan genoeg kastelen in Duitsland te bezichtigen in de grensregio!

4 tips voor een kasteel in Duitsland net over de grens

  1. Münsterland. Als je één regio moet kiezen om kastelen in Duitsland te bezichtigen, is het Münsterland. Hier staan meer dan tien Duitse kastelen en burchten die het bezoeken waard zijn! Kasteel Nordkirchen is onze persoonlijke favoriet.

  2. Emsland. Het weelderige, groene landschap van Emsland wordt pas echt compleet met Schloss Clemenswerth in Sögel. Dit romantische slot wordt omringd door een barokke kasteeltuin met acht paviljoens.

  3. Kasteel Duitsland Bad Bentheim. Ook weer een prachtig kasteel in Duitsland net over de grens. Al van grote afstand kun je Burg Bentheim zien, het kasteel van Bad Bentheim en een symbool van de Grafschaft Bentheim. Deze burcht wordt liefkozend het ‘Versailles’ van de Nedersaksen genoemd.

  4. Osnabrücker land. Liefhebber van architectuur? Reis dan af naar Osnabrücker land, waar je Duitse kastelen, kerken en kloosters in uiteenlopende stijlen ziet. Ga in elk geval naar Kasteel Ippenburg: alleen de tuinen zijn een bezoek al meer dan waard.

Ontdek de kastelenroute in Duitsland

Heb je moeite met het kiezen tussen alle mooie Duitse kastelen? Dan raden wij de ‘100 Schlösser Route’ oftewel Honderd Kastelen Route aan, dit is een bekende fietsroute door Münsterland. Honderd kastelen in Duitsland klinkt misschien een beetje overdreven, maar er liggen werkelijk ontzéttend veel kastelen langs deze route. Niet voor niets wordt de Duitsland Kastelenroute ook wel de ‘Koningin van de Duitse fietsroutes’ genoemd.

Meer zoals dit

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.