© Canva-Imgorthand-GettyImagesSignature

Kamperen in de regen

Op vakantie ben je altijd afhankelijk van het weer, dat geldt al helemaal voor een verblijf op de camping. De ene dag geniet je nog van een stralende zon, de dag erna zit je in de regen… Het getik van lichte regen klinkt nog gezellig, vooral als je lekker warm in je slaapzak ligt. Maar als het dagenlang slecht weer is, doordat het niet meer stopt met regenen, dan wordt het een ander verhaal. Hoe houd je kamperen in de regen leuk én droog? Wij helpen je graag op weg met een aantal tips.

Kamperen in de regen: zo houd je het droog

De meeste tenten, campers en caravan zijn niet van suiker en blijven netjes staan bij slecht weer. Om alles zo droog mogelijk te houden, hebben we een aantal tips voor jou:
 • Zorg dat de tent waterdicht is. Dit doe je door alle kieren, hoeken en naden af te sluiten met speciale tape.

 • Leg een (extra) grondzeil onder de tent. Dit kun je het beste meteen doen als je de tent opzet, want als ie eenmaal staat wordt het lastig.

 • Houd de tentwand vrij. Als er iets tegen de tentwand aan zit, zoals een slaapzak, tas of paar schoenen, dan kan het gaan lekken.

 • Sluit alles goed af. Controleer of alle ritsen, ramen en andere openingen van je tent of caravan goed gesloten zijn.

 • Verzamel natte spullen in de voortent. Zijn er spullen nat geworden? Leg alles bij elkaar in de hoek van een tent, zodat je de rest van de tent droog houdt.

 • Draag een poncho of regenjas. Vroeg of laat moet je de tent uit, voor eten en drinken of voor een toiletbezoek. Draag het liefst regenbeschermende kleding!

 • Verstevig de tent waar nodig. Regen en slecht weer gaan vaak gepaard met harde wind. Zet je (voor)tent extra stevig vast!

Kamperen met slecht weer: zo houd je het leuk!

Het is zonde van je tijd om chagrijnig te wachten tot het slechte weer stopt. In de tussentijd kun je genoeg leuke dingen doen, zolang je creatief bent. In een grote accommodatie kun je je prima vermaken. Wat dacht je van spelletjes spelen, gamen of een boek lezen… Allemaal leuke vakantieactiviteiten. En anders kun je altijd nog een middagdutje doen. Als je een kleine accommodatie hebt, dan moet je het vertier elders zoeken. Ga bijvoorbeeld naar een museum, overdekt zwembad, overdekt winkelcentrum of een restaurant. Daar merk je niets van de regen!

Camping in regen voorkomen


Ga je binnenkort op vakantie en wil je voorkomen dat je in de regen op een camping staat? Je kunt het weer natuurlijk niet naar je hand zetten, maar er zijn wel een aantal tips waarmee je kamperen in de regen zoveel mogelijk kunt voorkomen:
 • Ga in de lente of zomer kamperen en vermijd de herfst en winter

 • Controleer de weersvoorspelling voordat je naar de camping vertrekt

 • Zorg voor een plan B, zoals een andere (zonnige) regio of alternatieve vertrekdatum

 • Bereid je tent, camper of caravan goed voor op het slechte weer

 • Oriënteer je alvast op leuke, overdekte activiteiten in de omgeving

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.