© Canva-BettyImages

Handige kampeer tips

Ga je binnenkort kamperen in een caravan, tent of vouwwagen? Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom krijg je in dit blog een aantal handige kampeertips waarmee jij goed voorbereid begint aan jouw kampeeravontuur. Wij zijn gespecialiseerd in vakanties in Duitsland, maar de kampeer tips kun je ook voor andere vakanties in Europa gebruiken. Laat de voorpret maar beginnen!

Kampeertips voor de tent

Veel vakantiegangers gaan kamperen in een tent. Waar moet je allemaal aan denken?

Kies een geschikte tent voor jouw vakantie

Ten eerste is het belangrijk om een geschikte tent te hebben. Groot, klein, lichtgewicht, degelijk of toch een vooropgezette tent? Het ligt aan het soort vakantie dat je voor ogen hebt. Denk hier van tevoren goed over na en controleer of de tent die je wil meenemen voldoet.

Zorg dat je weet hoe je de tent opzet

Zet de tent van tevoren al een keer thuis op, zodat je niet op de camping loopt te klungelen.

Neem (genoeg) tentbenodigdheden mee

Daarnaast moet je goed weten wat je allemaal mee moet nemen. Het is essentieel om wat extra haringen mee te nemen, voor het geval je per ongeluk een kromme haring slaat. Neem daarnaast een grondzeil mee, daarmee bescherm je de tent tegen steentjes en water. Meer handige inpaktips lees je in ons blog over de kampeer paklijst.

Kom voor het donker aan op de camping

Verder is het verstandig om vóór het donker aan te komen op de camping. Hierdoor heb je ruim de tijd om de tent op te zetten, de camping te verkennen en een hapje te eten.

Vergeet niet te genieten

Tot slot: vergeet niet te genieten. Tijdens het kamperen gaat er heus wel eens wat mis (muggen! Lek luchtbed! Lege gasfles!), maar het is uiteindelijk de natuur en het samenzijn dat telt.

Kampeertips voor de caravan

Een populair kampeer alternatief is de caravan. Wat zijn daar handige kampeertips voor?

Thuis oefenen met caravan rijden en voortent opzetten

Allereerst is het belangrijk om te oefenen met het rijden met de caravan. Veel mensen moeten bijvoorbeeld wennen aan de caravanspiegels. Ook is het een pittige uitdaging om de caravan op de camping naar de juiste plek te rijden. Het helpt om thuis alvast te oefenen. Hetzelfde geldt voor het opzetten van de voortent.

Neem niet te veel spullen mee

Een voordeel van de caravan is de ruimte: eindelijk kun je alles meenemen wat je wil! Hier zit echter wel een grens aan. Zorg dat je de maximaal toegestane belading niet overschrijdt (zie instructieboekje caravan).

Controleer de caravan uitvoerig voor vertrek

De laatste caravan kampeertip die we graag willen delen, is de controle voor vertrek. Controleer allereerst de bandenspanning en de kogeldruk van de caravan en zorg dat er een geldig kentekenbewijs op de caravan zit. Verder: zijn alle kastdeurtjes, schuifdeuren, laden et cetera gesloten en op slot? Zit de koppeling goed vergrendeld en is de handremkabel stevig bevestigd? Werken de lampen? Zijn de uitdraaisteunen ingeklapt? Staan de spiegels goed afgesteld? Neem goed de tijd voor deze controle, dan ga je veiliger de weg op.

Kampeertips voor de vouwwagen

Tot slot hebben we wat tips voor mensen die gaan kamperen met een vouwwagen.

Bekijk de tips voor caravans en tenten

Omdat een vouwwagen een combinatie is van een tent en een caravan, kun je bovenstaande kampeer tips combineren. Grondzeil, haringen, paklijst, belading, controle voor vertrek: allemaal relevant als je gaat kamperen met vouwwagen.

Pak de vouwwagen op een gestructureerde manier in

Een van de grootste uitdaging die je tegen zult komen, is het inpakken van je vouwwagen. Hoe zorg je ervoor dat je alles mee kunt nemen en makkelijk terug kunt vinden? Het sleutelwoord is structuur. Tip: categoriseer spullen en bewaar deze op een vaste plek. Belangrijke categorieën zijn bijvoorbeeld: slapen, recreatie en koken. Wees kritisch ten aanzien van je inpaklijst. Je kunt beter iets ter plekke kopen, dan dat je te veel mee neemt.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.