© Bettywandeltenfietst

Graftschafter Fietsen Tour 7

Vanuit Wietmarschen een fietsrondje van 46 km over landweggetjes met religieuze objecten, langs Dragos am See, klooster Frenswegen en door het bos.

Graftschafter Fietsen Tour: 7
Start: Wietmarchen
Afstand: 46 km (volg GFT7)


Op de fiets!

Vandaag vertrekken we met de auto naar Wietmarschen. De parkeerplek is snel gevonden en we stappen om 11.00 uur op de fiets. We gaan eerst Wietmarschen en zijn begraafplaats verkennen om dan het dorp te verlaten. Ook hier volgen landweggetjes elkaar op, afgewisseld met grindpaden. Onderweg zien we allerlei beelden, het lijken wel kunstwerken, maar eigenlijk hebben ze te maken met het geloof.

Het lijkt er op dat deze weg eindeloos doorloopt, maar dan mogen we toch na een tijdje een zand/grindpad op. Als we weer bij de weg komen zien we een recreatievijver. Tijd voor koffie!

Dragos am See

Het is hier fantastisch geregeld voor corona. Eerst handen ontsmetten, mondkapje voor, door de zaak lopen naar het terras buiten en daar kan het mondkapje af. Dan formulier invullen en bestelling doorgeven. Aan de ene kant lijkt dit een mooie vakantieplek, maar aan de andere hoor je wel veel auto's in de verte. Na de koffie gaan we weer verder. Helaas hebben we later vernomen dat Dragos am See inmiddels is gestopt maar dat er in 2021 wel weer een nieuwe uitbater zal gaan beginnen. We zijn benieuwd, want het is een prachtige plek om lekker even bij te komen en wat te eten of te drinken!
Graftschafter-tour-dragos-am-see-strand-©Bettywandeltenfietst.jpgGraftschafter-tour-dragos-am-see-strand-©Bettywandeltenfietst.jpg
Graftschafter-tour-dragos-am-see-restaurant-©Bettywandeltenfietst.jpgGraftschafter-tour-dragos-am-see-restaurant-©Bettywandeltenfietst.jpg

Lunch

Via een tunneltje onder de weg door fietsen we langs een watertje. Het is echt prachtig hier. Als we weer een poos gefietst hebben is het tijd voor lunch. Die plek vinden we bij Grillstube Marschman. Lekker overdekte picknicktafel in de schaduw en bij een oude kerktoren met idem klok. Mooie bloemetjes en wij zitten goed. Lekker eten. Dan komen we bij Emsbüren en bij de brug moeten we vervolgens vele kilometers langs het kanaal richting Nordhorn. Links zien we het militair schietterrein. Even afstappen en gaan kijken.

Het is warm en we zijn blij met de schaduw van de bomen. We maken hier zo'n 3 foto's en fietsen snel door tot de Norhorner Vechtesee. Daar aan het strandje eten we een banaan en ander fruit. Wat is dit een heerlijke plek.

Klooster Frenswegen

Het laatste stuk gaat niet zonder slag of stoot want we verrijden ons. Je moet wel goed opletten welke richting het bord nou precies aanduidt. Vanwege deze vergissing maken we best veel extra kilometers. Maar fietsen is geen straf, dus het is ook weer niet zo erg en eindelijk fietsen we dan langs de Vecht tot aan Wietmarchen. Onderweg zien we het mooie klooster Frenswegen, waar men tegenwoordig vergadert. Een fantastische plek om te pauzeren voor een hapje en drankje. Tegen 17.00 uur zijn we bij de auto.

Een mooie fietstocht van 46 km. Zeer aan te bevelen.

Graftschafter-tour-klooster-Frenswegen-©Bettywandeltenfietst.jpgGraftschafter-tour-klooster-Frenswegen-©Bettywandeltenfietst.jpg

Klooster Frenswegen / kunstwegen

Klooster Frenswegen

De buurtschap Frenswegen is in historische documenten al meer dan zes eeuwen bekend door optekeningen in verband met klooster Frenswegen uit 1394. Het klooster biedt heden ten dage onderdak aan een oecumenisch vergadercentrum.

Kunstwegen

In de omgeving van het klooster is een deeltraject van de internationale beeldenroute Kunstwegen te bezichtigen. De beelden staan opgesteld rondom het klooster en op de nabijgelegen oever van de Vechte. Vele van de sculpturen zijn gemaakt van Bentheimer zandsteen, ze werden geplaatst naar aanleiding van beeldhouwerssymposia in 1979, 1982 en 1988.

Bron: Wikipedia

Meer zoals dit

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.