© Bettywandeltenfietst

Graftschafter Fietsen Tour 13

Een mooie route, overwegend over verharde landweggetjes afgewisseld met af en toe een onverhard fietspad.


Graftschafter Fietsen Tour: 13
Start: Wielen
Afstand: 56 km (volg GFT13)

Na een paar dagen rust

Na een paar dagen rust besluiten we verder te gaan met de Graftschafter Fietsen Tour. We starten niet te ver van huis en parkeren op de parkeerplaats bij wat een voormalig café was.
We fietsen richting Roefs Jan, een bekend fenomeen als je in deze buurt bij de grens woont. Helaas is dit restaurant HeideSchloösschen jaren geleden gesloten. We steken de drukke weg over en na een paar kilometer gaan we linksaf richting Itterbeck, langs de Itterbecker Heide, die we overigens niet gezien hebben.
Grafschafter-fietstour-©Bettywandeltenfietst.jpgGrafschafter-fietstour-©Bettywandeltenfietst.jpg

Openluchtmuseum Itterbeck

In Itterbeck mogen we door het plaatsje fietsen. Iets wat eigenlijk niet heel vaak gebeurt. We maken van de oude boerderijen en werktuigen foto’s. Dan gaan we verder naar Wilsum over landweggetjes met veel maïs. Het is prachtig hier.

Lunch in Wilsum

In Wilsum maak ik enkele foto’s en we kijken nog even op het terras bij Café am Mühlenteich. Het is voor een zondag niet druk, maar toch geven wij de voorkeur aan de picknicktafel en bij de watermolen nemen we onze lunch.

Na de lunch weer verder richting Hoogstede en op een gegeven moment fietsen we bij Kalle op het Noaberpad. Ik snap wel waarom dat wandelpad hier langs gaat. Het is echt heel mooi hier en vooral erg rustig. Ik houd van Duitsland.  De rust en de ruimte die je hier elke keer weer ervaart is geweldig. Vanaf Hoogstede fietsen we in de Vechtvallei en we bereiken heel gemakkelijk Emlichheim.

Theepauze

We fietsen eerst aan de ene kant van de Vecht, dan de brug over om aan de andere kant verder te gaan. We stoppen voor een slok water en ik wil foto’s maken, maar mijn spiksplinternieuwe fototoestel geeft de geest. Echt balen en dat blijft wel een beetje malen in mijn hoofd. Bij de volgende picknickplaats aan de Vecht nemen we een theepauze. Mooie plek is dit.

We fietsen richting Achterin, een gehucht wat in Nederland ligt. Deze laten we rechts liggen en we fietsen door tot een bushokje. Even weer een pauze voor water. Het is vandaag toch een stuk warmer dan verwacht. We moeten nu rechtsaf en even later zijn we op het Schoolpad, een fietspad met veel maïs aan beide kanten en veel zonnebloemen. Nog een paar kilometer en dan komen we aan in Wielen. 55 km op de teller.

Deze fietsroute is de moeite van het fietsen waard.
water-vecht-rivier-bomen-natuur-©Bettywandeltenfietst.jpgwater-vecht-rivier-bomen-natuur-©Bettywandeltenfietst.jpg
Graftschafter-fietsroute-tour-©Bettywandeltenfietst.jpgGraftschafter-fietsroute-tour-©Bettywandeltenfietst.jpg

Meer info over: HEIMATHOF OPENLUCHTMUSEUM

Het openluchtmuseum is in Itterbeck en is in de zomermaanden elke zondagmiddag geopend.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.