© Bettywandeltenfietst

Graftschafter Fietsen Tour 10

Een mooie fietstocht door Hoogstede, Esche, Georgsdorf en over smalle paadjes. Een waar avontuur!!Graftschafter Fietsen Tour 10: Hoogsteede
Start: Hoogsteede
Afstand: 38 km (volg GFT10)

Vroeg op de fiets

Vandaag wordt het weer warm en we vertrekken vroeg naar Duitsland, zodat we voor de ergste hitte weer thuis zijn. We parkeren voor de kerk in Hoogsteede en zitten voor 9 uur op de fiets. Wij rijden richting de Vecht en dan moeten we net voor de Vecht rechtsaf richting Kalle. Bij de picknickplaats moeten we niet rechts maar linksaf. Heerlijk onder de bomen. We fietsen linksaf, rechtsaf en rechtdoor, geen mens te zien op de fiets, geen wandelaars en geen auto’s. We hebben de natuur voor ons alleen tot Esche. Af en toe moeten we een grote weg oversteken en dat is in Duitsland altijd uitkijken geblazen. De Duitser rijdt hard en voor je het weet lig je onder een auto, dus eerst links kijken, dan rechts en weer links. Toch maar even afstappen voor de zekerheid, de versnelling laag en de elektro op turbo. Zo ben je snel aan de overkant. Afijn In Esche is het nog geen tijd voor een pauze, we zijn nog maar 10 km op weg. We fietsen door, af en toe uitwijkend voor een landbouwvoertuig. Man, die drukken je bijna in de berm, wat een gevaartes. We fietsen langs de jaknikkers en het oliewingebied.  Altijd weer indrukwekkend om te zien.
natuur-trekker-tractor-weg-zon-©Bettywandeltenfietst.jpgnatuur-trekker-tractor-weg-zon-©Bettywandeltenfietst.jpg

Pauze

In een overdekte picknickplaats nemen we iets te drinken en we bekijken de kaart om te zien waar we zijn. Achter de picknickplaats is in 1957 een olieuitbarsting geweest. In een omtrek va 250 meter rondom de boorput kwam er gas vrij. Tien meter hoge fonteinen spoten onophoudelijk. Na een paar dagen stond de olie 80 cm tot 1,5 meter hoog op een oppervlakte van 8 hectare. Wat een ramp zal dat geweest zijn een gigantisch meer met alleen maar olie. Na de sanering ziet het er nu allemaal weer goed uit. Veel landbouwgrond met maïs en rogge.

Georgsdorf

We fietsen weer verder en we zien onderweg zomaar 2 herten op een weide en dan komen we aan in Georgsdorf.

Hier zien we direct al een heel grote 45 ton wegende steen die afkomstig is uit Zweden. De steen is door de druk van massa’s ijs verschoven naar het zuiden en is in 1982 per trein hier naar toe vervoerd.

Lunch

We fietsen verder langs Am Alte Picardie. Onderweg zien we een picknicktafel en daar nemen we lunch.

Over smalle fietspaadjes

Na de lunch blijven we langs het water fietsen, soms zo’n smal pad dat je wielen er net in passen en dan weer in een soort breed bandenspoor van karren. Uiteindelijk fietsen we over oud asfalt. Al met al heel mooi en lekker onder de bomen. Om 13.00 uur zijn we bij de auto. Snel de fietsen opladen en naar huis. Het is inmiddels 34,5 graad. Heel warm. In de auto is gelukkig climate controll. Thuis laten we ons zakken op de stoel en bank en zetten Netflix aan. Wat een mooie dag en wat een mooie route.

Deze fietsroute van 38 km is een echte aanrader.
fietstocht-graftschafter-fietsen-tour-©Bettywandeltenfietst.jpgfietstocht-graftschafter-fietsen-tour-©Bettywandeltenfietst.jpg
natuur-brug-water-bomen-©Bettywandeltenfietst.jpgnatuur-brug-water-bomen-©Bettywandeltenfietst.jpg

Meer info over: Georgsdorf

Georgsdorf is een gemeente in het Landkreis Grafschaft Bentheim in Nedersaksen. De gemeente telt 1.211 inwoners. De plaats ligt ten noorden van Nordhorn aan het Zuid-Noordkanaal en het Coevorden-Piccardiekanaal en is genoemd naar George V van Hannover, die het dorp een kerk schonk. (Bron: Wikipedia)

Aan het water staat een zwerfkei, die een omvang heeft van 10,5 meter en een hoogte van 3,3 meter. Deze steen komt uit Zweden. De informatie is ter plekke te lezen op het infobordje. (Bron: infobordje ter plekke)
  

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.