© Maud

Familiezwembad Badepark Bad Bentheim

Ons dochtertje Fenne is echt gek op zwemmen. Vrijwel iedere zondag gaat zij samen met haar papa zwemmen in het zwembad bij ons in de stad. Toen ons andere dochtertje Saar 6 weekjes oud was, mocht zij ook eindelijk kennis maken met het water. Het leek ons daarom leuk om met z’n viertjes te gaan zwemmen.

Ik had al een paar leuke verhalen gehoord over het zwembad in Bad Bentheim. Aangezien het zwembad bij ons in de stad niet zo spannend is – en Fenne dit na al die bezoekjes wel een keer gezien heeft, besloten we om eens naar Bad Bentheim te rijden.

Fenne had zoveel zin in het zwemmen dat ze ’s middags niet eens meer wou slapen. Dus hoppakee: in de auto en genieten van een gezellige middag bij BadePark Bentheim! Terwijl we van de parkeerplaats naar het zwembad liepen, was Fenne al druk aan het kletsen over dat ze ging zwemmen met allemaal andere kindjes!

Een echt familiezwembad

Als je het mij vraagt, is het zwembad in Bad Bentheim echt een zwembad voor families. Hier is namelijk van alles te doen. De papa’s en mama’s (of de opa’s en oma’s) kunnen lekker baantjes trekken in het wedstrijdbad of juist relaxen in het bubbelbad.

Er zijn ook twee ondiepe badjes speciaal voor de kleintjes (baby’s en peuters) onder ons. Een daarvan heeft zelfs een leuke glijbaan en hier is ook (water)speelgoed aanwezig, zodat ze hier erg leuk kunnen spelen. Daarnaast is er nog een waterfontein en een soort waterval aanwezig in de kinderbadjes. Fenne vond het in ieder geval geweldig! En ook Saar is eventjes in het water geweest, zo leuk!

Voor de oudere kinderen is hier ook genoeg vertier. Zo hebben zij volop ruimte in het zwembad om te spelen, kunnen zij mee gaan in een soort stroomversnelling én van een glijbaan (met coole lichteffecten) af gaan die maar liefst 60 meter lang is! En met mooi weer kun je ook nog naar het buitenzwembad.
badepark-bad-bentheim-zwembad-kinderen-water-spelen-©Maud.jpgbadepark-bad-bentheim-zwembad-kinderen-water-spelen-©Maud.jpg

Lekker eten en drinken in Badepark Bad Bentheim

Wij gingen ’s middags rond 13.30 uur weg van huis en van al dat zwemmen en spelen in het water krijg je natuurlijk ook honger! Dan kun je er voor kiezen om na het zwemmen een leuk restaurantje op te zoeken of lekker thuis te eten.. Maar rond 16.30 uur besloten wij om in de cafetaria van het zwembad iets te eten..

Fenne kreeg een speciaal kindermenu, de kiddy box (€ 4,99). Hierbij kreeg ze patatjes, kip nuggets, een Capri-Sonne (drinken), een ballon, een lolly en een klein speeltje. Jasper en ik namen patatjes en (natuurlijk!) een braadworst. Smullen!

Aanvullende informatie

Badepark Bad Bentheim, het zwembad in Bad Bentheim, is gelegen aan de Zum Ferienpark 1 in Bad Bentheim. Hier kun je elke dag terecht: van maandag t/m vrijdag van 13.00 uur tot 20.00 uur en in vakanties en het weekend van 10.00 uur tot 19.00 uur. Check altijd even de website voor de actuele openingstijden!

De entreeprijs bedraagt € 4,50 voor volwassenen en € 2,80 voor kinderen vanaf 4 jaar (voor 90 min). Een Dagkaart kost € 8,20 voor volwassene en €4,10 voor kinderen vanaf 4 jaar. Kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis naar binnen.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.