© Maud

Een leuk dagje uit voor het hele gezin bij NaturZoo Rheine

Bij ons in huis zijn we gek op dagjes uit. We trekken er regelmatig op uit om (bij ons in de buurt) op zoek te gaan naar de mooiste plekjes, de gezelligste hotspots om te eten en te drinken en we zijn altijd op zoek naar de leukste activiteiten. Daarbij vinden we het belangrijk dat het voor iedereen leuk is. Dus niet alleen voor papa en mama, maar ook voor onze peuter van 2 jaar.

Een van de voordelen van dichtbij de grens wonen is dat we ook op zoek kunnen gaan naar leuke uitjes in Duitsland. Ons eerste uitje als ‘gezin van 4’ ging naar de dierentuin in Rheine.

NaturZoo Rheine is een erg leuke dierentuin. De dierentuin is niet heel groot, maar groot genoeg om je er een hele dag te vermaken. Je vindt er veel verschillende dieren, van groot tot klein en van landdieren tot waterdieren. Fenne was helemaal weg van de tijgers en de papegaaien! En we hadden geluk! Wij waren namelijk precies op tijd om te zien hoe de apen gevoerd werden, zo leuk!

Dierentuin Rheine

Wat de dierentuin in Rheine zo leuk maakt, is dat je bij diverse dieren ook ín hun verblijf mag. Zo kun je letterlijk tussen de apen lopen in het apenbos, vliegen de vogels je om de oren in de volière en kun je zelfs bij de pinguïns naar binnen! Fenne vond dit helemaal geweldig!

Let op: Uiteraard mag je alleen de dierenverblijven in als je je heel goed aan de regels houdt. Het is niet slim om het apenbos in te gaan met een rugzak (vol met eten) op je rug! 😉 Helaas zagen wij dit een mevrouw doen en toen ze nog geen twee stappen binnen was, zat er al een aap op haar rug!
dierentuin-rheine-aap-meisje-gras-©Maud.jpgdierentuin-rheine-aap-meisje-gras-©Maud.jpg

Spelenderwijs leren

Op diverse plekken in het park vind je kleine (houten) spelletjes om zo het een en ander te leren over de dieren. Voor de iets oudere kinderen is er zelfs een ZooSchule waar ze kunnen leren hoe de dieren leven. Erg leuk!
dierentuin-rheine-bord-picknick-im-Bärenkäfig-©Maud.jpgdierentuin-rheine-bord-picknick-im-Bärenkäfig-©Maud.jpg

Overal is aan gedacht!

In de dierentuin is vrijwel overal aan gedacht. De aankomst in de dierentuin is al leuk, voordat je bij de entree komt, loop je eerst door een soort parkje. Een stukje groen met veel gekleurde bloemen. Wat een gezellig ontvangst! Als je betaald hebt en het park in komt, kun je bij de ingang (gratis) een van de vele bolderkarren pakken om deze te gebruiken tijdens je verblijf.

Ook kom je op diverse plekken in het park gezellige picknickplekken, kioskjes en speeltuintjes tegen. Vooral de speeltuin bij de uitgang is ontzettend leuk. Wij kregen Fenne bijna niet weg bij de glijbaan en de schommels!

Goed om te weten: bij de kioskjes kun je niet pinnen, dit is alleen mogelijk in het restaurant (bij een bedrag vanaf € 5,00). In het restaurant hebben ze overigens heerlijke curry- en braadworsten. Wat ons betreft hoort dat er wel bij tijdens een dagje uit over de grens! 😉
dierentuin-Rheine-speeltuin-kinderen-bomen-zonnig-©Maud.jpgdierentuin-Rheine-speeltuin-kinderen-bomen-zonnig-©Maud.jpg
dierentuin-rheine-patat-eten-©Maud.jpgdierentuin-rheine-patat-eten-©Maud.jpg

Extra informatie

De dierentuin bevindt zich aan de Salinenstraße 150 in Rheine. De Naturzoo is het gehele jaar geopend vanaf 09.00 uur. In de zomer sluit de dierentuin om 18.00 uur en in de winter tot het begint te schemeren. .

De entreeprijzen zijn € 9,00 voor volwassenen en € 4,00 voor kinderen tot 17 jaar.
Kinderen tot en met 2 jaar kunnen gratis naar binnen.

Handig om te weten: voor de deur kun je gratis parkeren.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.