© Maud

Een dagje winkelen in Rheine

Winkelen is niet mijn favoriete bezigheid, maar ik vind het wel erg leuk om een dagje naar een leuke stad te gaan. Vorig jaar rond deze tijd was ik hoog zwanger en dat betekende dit jaar dat ik geen meer leuke zomerkleding in de kast had hangen. Het werd dus toch tijd voor mij om te shoppen en ontdekte ik dat Rheine een hele leuke stad is!

Leuke stad om te winkelen

Vandaag ga ik winkelen in Rheine. Ik ken Rheine vooral van de dierentuin, de NaturZoo is echt een van mijn favoriete dierentuinen in Duitsland. Maar ik kwam er dus achter dat Rheine ook een hele leuke stad is om rond te lopen én te winkelen. Samen met een vriendinnetje ging ik een dagje op stap en hebben we fijn gewinkeld!
Rheine-winkelen-dame-bloemen-©Maud.jpgRheine-winkelen-dame-bloemen-©Maud.jpg

Rheine is leuk!

Rheine is een leuke en gezellige stad om doorheen te lopen. Het centrum heeft eigenlijk een lange winkelstraat, de Emsstraße. Die straat heeft een paar zijstraatjes en dat zorgt ervoor dat het centrum gezellig en compact is. De straat loopt over een rivier en dit geeft het een heel fijn sfeertje. Ik vind het ontzettend leuk dat het centrum zo compact is. Daardoor hoef ik geen kilometers te lopen om bij een leuke winkel te komen én het voelt een stuk gezelliger en knusser aan. Ik hou er van!
Rheine-stad-toren-©Maud.jpgRheine-stad-toren-©Maud.jpg

Bekende en onbekende winkels

Winkelen in Rheine vond ik erg leuk! Je vindt hier diverse internationale ketens (denk aan Jack & Jones, H&M, Vero Moda, Rituals en Media Markt), maar ook veel Duitse ketens (onder andere Deichmann, Depot en Bockmann). Daarnaast vind je er ook nog een aantal winkels die voor mij helemaal onbekend waren. Ik vind het altijd leuk om daar te shoppen, zodat je iets aan hebt wat niet ‘iedereen’ aan heeft.
Rheine-winkel-Jack-en-Jones-weegschaal-kleding-©Maud.jpgRheine-winkel-Jack-en-Jones-weegschaal-kleding-©Maud.jpg

Winkelen in Rheine – Emsgalerie

Rheine heeft ook een prachtig winkelcentrum, namelijk de Emsgalerie. Dit winkelcentrum heeft een mooie architectuur en vooral het plafond vond ik hier prachtig! De Emsgalerie heeft meer dan 50 winkels, inclusief de Media Markt. Ga je een dagje met je vriend of man naar Rheine? Dump hem bij de Media Markt en ga zelf lekker ongestoord winkelen! 😉 In de Emsgalerie vind je overigens ook gelegenheid voor een hapje en een drankje.
Rheine-emsgalerie-winkelcentrum-winkels-mensen-water-fontein-©Maud.jpgRheine-emsgalerie-winkelcentrum-winkels-mensen-water-fontein-©Maud.jpg

Aanrader

Veel producten zijn in Duitsland een stuk goedkoper dan in Nederland. Benzine en wijn bijvoorbeeld, maar ook veel verzorgingsproducten. Ik vind het altijd ontzettend leuk om in Duitsland naar de DM te gaan. Dit is een drogisterij met een groot assortiment aan verzorgingsproducten waar je veel minder betaalt voor de producten dan in Nederland. Heb je nog shampoo, tandpasta en haarlak nodig? Dan mag een bezoekje aan de DM niet ontbreken!

Gezellige terrasjes en goede Eiscafe’s

Op het moment dat wij in Rheine waren, was de Marktplatz opgebroken. Zo jammer, want dit pleintje zag er heel gezellig uit! Hier stonden wel een aantal terrasjes, maar ook in de winkelstraten zelf vind je diverse terrassen. Wij ploften regelmatig even op een van de terrassen voor een lunch of een kopje koffie. In de zomermaanden is het ook leuk om een van de vele Eiscafe’s te bezoeken; kom maar op met die sorbet!
Rheine-terras-parasols-zonnig-©Maud.jpgRheine-terras-parasols-zonnig-©Maud.jpg

Goed om te weten voor winkelen in Rheine

Er is niet overal gelegenheid om te pinnen. Bij een aantal bakkers kun je bijvoorbeeld niet pinnen en ook in de parkeergarage moet je contant betalen. Wij konden overigens ook maar een pinautomaat vinden waar je gratis kon pinnen, bij de andere (in de Emsgalerie) moet je € 3,60 betalen om geld op te nemen. Het is dus handig om contant geld bij je te hebben!

Ook leuk om te doen: iedere zaterdag is er tot 13.00 uur markt in Rheine.

Klik hier voor de openingstijden!
Rheine-stad-winkelen-lekkernij-chocola-©Maud.jpgRheine-stad-winkelen-lekkernij-chocola-©Maud.jpg

Meer zoals dit

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.