© Maud

De leukste plekjes in Münster om te eten en te drinken

Münster is een heerlijke stad voor een citytrip. Vanuit ons mooie Twente is het maar een klein stukje rijden en dan zijn we zo opeens in een andere wereld. Münster heeft een indrukwekkende geschiedenis wat de stad voor mij heel bijzonder maakt, maar er zijn ook veel leuke bezienswaardigheden, winkels en je kunt er natuurlijk heerlijk eten!

Waar veel steden een centraal plein hebben met verschillende restaurants, is dat in Münster niet echt het geval. Ik weet nog dat ik tijdens mijn eerste stedentrip naar Münster best wel even moest zoeken naar de leuke plekjes. Maar als je eenmaal op zoek bent, kom je de ene hotspot na de andere leuke plek tegen.

Terug in de tijd bij Stuhlmacher

Tijdens mijn stedentrip naar Münster met mijn moeder vertelde ze mij dat zij vroeger altijd met haar opa naar Stuhlmacher ging. Uiteraard gingen wij hier naar toe en mijn moeder werd razend enthousiast: hier is in al die tijd nog niks veranderd. Je kunt hier terecht voor een lunch, een heerlijk diner of gewoon een drankje. Wij hebben hier enorm genoten van onze lunch!
Münster-Stuhlmacher-uithangbord-©Maud.jpgMünster-Stuhlmacher-uithangbord-©Maud.jpg

Duitser dan dit wordt het niet: Drübbelken

Restaurant Drübbelken in Münster is ontzettend leuk en zeker een bezoekje waard. Het is misschien wel het meest traditionele restaurant van Münster. De inrichting is ‘ouderwets’ en bruin, de dames in de bediening dragen mooie kostuums en het eten wordt hier geserveerd uit een pannetje. Een hele leuke ervaring voor jong en oud!
Restaurant-Drübbelken-Münster-eten-pannetje-©Maud.jpgRestaurant-Drübbelken-Münster-eten-pannetje-©Maud.jpg
Restaurant-Drübbelken-Münster-©Maud.jpgRestaurant-Drübbelken-Münster-©Maud.jpg

Biertjes drinken bij Pinkus Müller-brouwerij

Vroeger had de stad Münster heel veel brouwerijen, maar liefst 150 stuks! Ondertussen zijn er 149 gesloten, maar kun je dus nog wel terecht bij de Pinkus Müller-brouwerij. En leuk dat het daar is! Behalve verschillende biertjes en andere drankjes, kun je hier ook kleine snacks eten.
Pinkis-müller-brouwerij-münster-©Maud.jpgPinkis-müller-brouwerij-münster-©Maud.jpg

Heerlijke wafels eten bij Waffelschmiede 

Ben je gek op wafels? Dan mag een bezoekje aan de Waffelschmiede niet ontbreken. Hier vind je zowel hartige als zoete wafels. En ze zijn niet alleen lekker om te eten, maar ze zien er ook nog eens prachtig uit!

Eten met prachtig uitzicht over de Aasee

Bij Restaurant Il DiVino kun je niet alleen heerlijk eten, je hebt er ook een heerlijk uitzicht over de Aasee. Win-win-situatie!

Bezoek de zaterdagmarkt onder De Dom

Ben je in het weekend in Münster? Dan is de zaterdagmarkt een aanrader om te bezoeken. Hier vind je diverse kraampjes met allemaal (Duitse) lekkernijen. Van bakkers tot slagers en van kraampjes met noten en gedroogd fruit tot de mooiste bloemen.

Adressen

Stuhlmacher
Prinzipalmarkt 6-7
48143, Münster

Restaurant Drübbelken
Buddenstraße 14-15
48143, Münster

Pinkus Müller-brouwerij
Kreuzstraße 4-10
48143, Münster

Waffelschmiede
Aegidiimarkt 3
48143, Münster

Restaurant Il DiVino
Annette-Allee 1
48143, Münster

Meer zoals dit

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.