© Canva-GoodLifeStudio-GettyImages

De leukste kamp spelletjes voor op de camping

Bij een ontspannen en leuke vakantie horen natuurlijk passende camping spelletjes. Op een mooie dag naast de tent met de hele camping en op een regenachtige dag knus in de tent met je familie. Heb je wat inspiratie nodig voor leuke spellen op de camping? Dit zijn onze favoriete spellen die je kunt spelen op elke camping!

Kampeer spelletjes voor volwassenen

Spelletjes voor op de camping zijn niet alleen leuk voor kinderen; ook voor volwassenen zijn er genoeg spellen om te spelen op de camping waar je al je fanatisme in kwijt kunt.

Kubb

Misschien is dit wel een van de bekendste camping spellen van tegenwoordig; kubb. Je hebt hier een kubb spel voor nodig en een beetje ruimte. Het kubb veld is 5 meter bij 8 meter. Maak twee gelijkwaardige teams en beginnen maar! Gooi met de houten werpstokken de kubbs van de tegenstander om om het spel te winnen. Welk team gooit als eerste de koning om en wint het spel?

Jeu de boules

Natuurlijk mag een potje jeu de boules niet ontbreken tijdens je vakantie in Duitsland. Bij jeu de boules is het de bedoeling om de ballen zo dicht mogelijk tegen het kleinste balletje te gooien. Speel in teams of één tegen één. Dit makkelijke camping spel is altijd leuk om te spelen. En de verliezer? Die moet afwassen!

Badminton

Ben jij al klaar voor een fanatiek potje badminton? Neem de badmintonrackets mee op vakantie en maak er een heuse competitie van. Op sommige campings is een veld te vinden met een badmintonnet. Je kunt deze eventueel ook zelf meenemen vanaf huis. Zonder net is badmintonnen ook leuk; hoe vaak kunnen jullie overslaan zonder dat de shuttle op de grond valt?

Kampeer spelletjes voor kinderen

Heb je al veel vriendjes gemaakt op de camping? Tijd voor een spelletjes competitie. Er zijn heel veel verschillende leuke spelletjes die je met een hele groep kinderen kunt doen. Wie mag zich aan het einde van de vakantie de waren spelletjes koning of koningin noemen?

Flessenvoetbal

Is het lekker weer? Maak je dan snel klaar voor een potje flessenvoetbal. Vul lege flessen met water en probeer met een voetbal de flessen van je tegenstanders om te schoppen. Wie is de beste verdediger en heeft aan het einde nog het meeste water in zijn fles?

Knijperspel

Trek allemaal een oud shirt aan en klem hier twee knijpers op vast. Zodra het spel begint, probeer je de knijpers van je tegenstanders af te pakken. Gelukt? Dan mag je de knijper aan jouw eigen shirt vastmaken. Als je geen knijpers meer hebt, ben je af. Degene die aan het einde van het spel de meeste knijpers op zijn shirt heeft, is de grote winnaar.

Ballen gooien

Wat je voor dit spel nodig hebt zijn heel veel ballen en een veld. Maak twee gelijkwaardige teams en bepaal het speelveld. Elk team krijgt evenveel ballen en één bal wordt in het midden van het veld neergelegd. Met je team probeer je de ballen tegen de bal in het midden te gooien. Rolt deze uiteindelijk over de lijn van het andere team? Dan heb je gewonnen. Je mag niet voorbij je lijn tijdens het gooien van de ballen.

Kampeer spelletjes voor als het buiten regent

Helaas is het af en toe wat minder lekker weer. Gelukkig zijn er genoeg spelletjes die gespeeld kunnen worden als het buiten dondert en bliksemt. Zorg voor lekkere hapjes, warme dekens en laat de spelletjes competitie maar beginnen!

Uno

Uno is een heel leuk en simpel spelletje die je eigenlijk overal wel kunt spelen. Niet alleen op de camping, maar ook bijvoorbeeld in de auto op weg naar de camping. Bij dit kaartspel is het de bedoeling dat je als eerste al je kaarten wegspeelt.

De Weerwolven van Wakkerdam

Dit spel kan je spelen met maximaal 18 spelers en minimaal 8 spelers. Trommel dus al je campingvrienden op en verzamel in een tent. De spelleider deelt de kaarten uit; een deel van de groep is een burger de rest zijn weerwolven. Kunnen de burgers de weerwolven op tijd vermoorden? Of worden de burgers opgegeten door de weerwolven? Weerwolven van Wakkerdam is een heel leuk spel om met een grote groep te spelen op een druilerige dag.

Yahtzee!

Het spel met de dobbelstenen is leuk voor jong en oud. Zorg ervoor dat je de meeste punten bij elkaar gooit. Als het slecht weer is, is het een perfecte dag voor een echte yahtzee competitie. Gooi zo vaak mogelijk vijf dezelfde dobbelstenen om de meeste punten te halen.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.