© Stephanie-de-Wolf

Campingpark Münsterland Eichenhof

Op ruim anderhalf uur rijden van Twente vind je een prachtig stukje Duitsland. Kreis Warendorf. Dit stukje Duitsland, met haar prachtige natuur en mooie, karakteristieke dorpen en steden, is nog niet ontdekt bij een grote groep toeristen. En dat maakt dit gebied nóg bijzonderder.

Sassenberg

Vanuit campingpark Munsterland Eichenhof kun je perfect de omgeving ontdekken. Op een paar minuutjes rijden van de camping vind je het kleine, maar schitterende stadje Sassenberg. Een dorpje dat je zeker niet mag vergeten tijdens een bezoek aan dit gebied!  We hebben helaas niet veel tijd om alles goed te bekijken en na een super snel bezoekje aan Sassenberg rijden we door naar het grotere Warendorf.
haven-sassenberg-boten-boom-©Stephanie-de-Wolf.jpghaven-sassenberg-boten-boom-©Stephanie-de-Wolf.jpg

De Paardenstad

Warendorf wordt ook wel “De Paardenstad” genoemd. Warendorf kent een lange traditie in het houden en fokken van paarden. Paardenliefhebbers kunnen hier prachtige ritten maken op het Warendorfer Ruiterpad. Maar wij zijn niet te paard. Wij zijn te voet, met vier kinderen, en een hond! We besluiten om eerst een rondje door het prachtige stadpark te wandelen. Je kunt hier kilometers langs de Eems lopen, maar met de kleine beentjes van de jongens steken we, na ruim een uur lopen, een van de bruggen over om via de andere oever terug te lopen naar de binnenstad. Tot onze grote verrassing vinden we hier een geweldige speeltuin! Een perfecte plek om even uit te rusten, de baby’s een fles te geven en de andere jongens even te laten rennen, klimmen, klauteren en glijden voordat we terug gaan.
warendorf-kindjes-ijsje-eten-©Stefanie-de-Wolf.jpgwarendorf-kindjes-ijsje-eten-©Stefanie-de-Wolf.jpg
campingpark-eichenhof-huisje-binnen-kindjes-spelen-©Stephanie-de-Wolf.jpgcampingpark-eichenhof-huisje-binnen-kindjes-spelen-©Stephanie-de-Wolf.jpg

Fett Markt

Ieder jaar wordt er in een deel van dit park een Fett markt gehouden. We hebben geluk dat deze markt plaats vindt in het weekend dat wij de stad bezoeken! De markt heeft een grote kermis, heel veel kraampjes waar je leuke spulletjes kunt kopen en, natuurlijk, zijn er ook heel veel kraampjes waar je braadworst, gegrilde groente, gegrilde kip en bier kunt halen. Eén en al gezelligheid voor jong en oud!

Via oude pleintjes en mooie straatjes lopen we terug naar de auto en rijden we weer naar Camping Eichenhof.

fett-markt-munsterland-kermis-©Stephanie-de-Wolf.jpgfett-markt-munsterland-kermis-©Stephanie-de-Wolf.jpg

Camping Eichenhof

De camping heeft ruime staanplaatsen. Ideaal om met de caravan een paar nachtjes, een weekje of het hele seizoen te verblijven!  Het is zelfs  mogelijk om je privé badkamer te boeken. Een huisje met toilet, douche en wastafels die alleen voor jou gezin is. Perfect! Wij hebben onze caravan deze keer thuis gelaten en verblijven in een van de comfortabele stacaravans. Ons huisje is ruim, groot genoeg voor twee volwassenen, vier kinderen en een hond, en van alle gemakken voorzien! Op de camping worden het hele jaar door vele activiteiten georganiseerd. Daarnaast kun je, weet ik uit ervaring, heerlijk eten in het restaurant op de camping. Voor een biertje in de biergarten hadden we helaas geen tijd, maar ook deze lijkt me niet verkeerd. Niemand hoeft zich er te vervelen!

Vanuit de camping loop je direct het mooie, groene landschap in. Het biedt de kans om uren door het bos te wandelen of, na een korte wandeling door ditzelfde bos, bij een haventje aan het meer een ontbijtje te nuttigen. Ultiem vakantiegevoel als je het mij vraagt!

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.