© Canva-Stockplanets

Camping activiteiten voor jong en oud

Op de camping kun je allerlei activiteiten ondernemen. De een vermaakt zich met een goed boek en een potje badminton, de ander is op zoek naar actie of avontuur. Weet jij al wat je wilt doen tijdens het kamperen? In dit blog verzamelen we de leukste camping activiteiten voor jong en oud.

Camping activiteiten voor kinderen

  • Spelen: bijvoorbeeld hut bouwen, naar een speeltuin of indoor speelparadijs gaan, toren bouwen (rietjes of lege wc-rollen), klimmen en spelletjes spelen.

  • Kinderspelletjes: zoals tikkertje, stand-in-de-mand, verstoppertje, spijkerpoepen, stoelendans, bordspellen en kaartspelletjes.

  • Activiteiten aan het water: denk hierbij aan dam bouwen, vlot bouwen, zandkasteel maken, (kikker)visjes vangen, zwemmen en snorkelen.

  • Camping animatie: sommige campings bieden animatie aan, zoals een kinderdisco, musical of een knutselclub.

Outdoor camping activiteiten

  • Watersporten: zoals kanoën, windsurfen, kitesurfen, kajakken, suppen, snorkelen, zeilen en waterskiën.

  • Wandelen: vanaf de camping kun je vaak prachtig wandelen. Vraag de receptie naar tips! Zij kennen de mooiste wandelroutes uit de omgeving.

  • Fietsen: bijvoorbeeld een rustige fietstocht door de omgeving, lange wielrentocht of avontuurlijke rit op de mountainbike.

  • Sporten: zoals volleybal, beach volleybal, badminton, voetbal, hardlopen of klimmen. Daarnaast is er niets mis met een ouderwets potje jeu de boules.

Camping activiteiten voor volwassenen

Vissen: op de camping heb je eindelijk weer tijd om een dagje te gaan vissen. In een visvijver op de camping, of anders in een nabijgelegen vennetje.
Borrelen: denk hierbij aan een wijntje bij zonsondergang, proosten in een Duitse biergarten of proosten in het campingrestaurant.
Wellness: als je behoefte hebt aan ontspannende camping activiteiten, dan is het aan te raden om een camping met sauna en/of zwembad te boeken.
Golfen: sommige campings hebben een eigen (mini) golfbaan. Mocht dat niet zo zijn, boek dan een camping vlakbij een golfbaan.

Tip: boek een camping met activiteitenprogramma

Wil je tijdens het kamperen graag vermaakt worden? Ga dan naar een camping met een uitgebreid activiteitenprogramma. Sommige campings organiseren allerlei leuke camping activiteiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een animatieteam, spelletjesmiddag, live muziek, theatershow of een georganiseerde wandel- of fietstocht? Aan inspiratie geen gebrek! Bekijk de mogelijkheden van onze campings.

Meer zoals dit

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.