© Stephanie-de-Wolf

Brunchen bij Haarmühle in Ahaus

Zondagochtend en geen brood in huis. Omdat het vakantie is, lijkt het mij leuk om ergens anders te gaan!

In de feestschuur

De Haarmühle in Ahaus ligt op een half uurtje rijden van Hengelo. We zijn er al vaker geweest. Rondom de Haarmühle ligt namelijk het prachtige Aamsveen en daar is het heerlijk om te wandelen! Daarna is het vaste prik om met een koud biertje of, als het iets minder warm is, een kopje koffie en een stuk appeltaart af te sluiten! Brunchen hebben we er nog niet eerder gedaan! Iedere zondag kun je, als je hebt gereserveerd, aanschuiven voor een lunch of een brunch! De brunch staat klaar in de Festscheune. Wij mogen, gelukkig, een tafeltje op het terras uitzoeken!

Proost

Zodra we zitten wordt er ons een glaasje champagne gebracht. Zo begin ik mijn dag graag! Er wordt ons ook een kannetje koffie gebracht en binnen kan ik thee of sap pakken. Omdat wij ook onze hond mee hebben genomen, en de baby’s buiten in de kinderwagen liggen, kunnen David, Midas en ik niet alle drie tegelijk naar binnen. Midas en ik gaan daarom eerst! Vol verwachting klopt ons hart en knort onze maag!
brunchen-haarmühle-ahaus-champagne-©Stephanie-de-Wolf.jpgbrunchen-haarmühle-ahaus-champagne-©Stephanie-de-Wolf.jpg

Aan tafel!

Op lange tafels staan broodjes (vers gebakken in hun eigen bakkerij) super zachte, romige boter, verschillende soorten beleg, kaas, fruit, muesli, cornflakes, kwark, yoghurt, verschillende sapjes, verse vis, zoete gerechtjes en meer. Ik kijk mijn ogen uit!
Ik vul twee bordjes (want ook ééntje voor Midas) met lekkers. Als we halverwege het buffet zien dat er ook kwark en muesli te krijgen is. En dat wil Midas graag! Dus lopen we even later naar buiten met twee bordjes én een schaaltje eten! Gelukkig wil David wel eerst met ons mee eten voordat hij zelf een rondje loopt! Doordat ik zo veel verschillende dingen heb mee genomen, lijkt het bijna op ontbijttapas. We proeven alles, en alles is heerlijk!
brunchen-haarmühle-ahaus-broodje-ei-spek-zalm-©Stephanie-de-Wolf.jpgbrunchen-haarmühle-ahaus-broodje-ei-spek-zalm-©Stephanie-de-Wolf.jpg

Speeltuin

Midas is er al na één ronde klaar mee. Gelukkig is er bij de Haarmuehle ook een speeltuin! De speeltuin ligt aan de andere kant van het terras maar hier komt geen verkeer langs en dus vind ik het goed als hij er alleen naar toe wandelt. Als ik even later stiekem ga kijken, zit hij heel lief te spelen.
Na een uurtje zijn David en ik klaar voor een tweede rondje ontbijt. Met broodjes zalm, broodjes ei met spek, verse sapjes en een schaaltje fruit lopen we terug naar de tafel, gaan in de zon zitten, genieten van alles en doen verder niets! Zondag met een hoofdletter Z!

De hoofdmaaltijd!

Als David voor een derde ronde wil gaan, ziet hij tot zijn grote verbazing dat er nog veel meer op het buffet is gezet! De broodjes, beleg en kaas hebben plaatst gemaakt voor grote bakken met aardappelen, verschillende soorten groentes, heerlijk mals vlees in een roomsausje, uien gegaard in rode wijnsaus, aardappelkroketjes, worst en meer! Ik kan geen boe of bah meer zeggen, maar David weet ook nog een ronde van de warme gang naar binnen te werken.
haarmühle-ahaus-restaurant-eten-maaltijd-©Stephanie-de-Wolf.jpghaarmühle-ahaus-restaurant-eten-maaltijd-©Stephanie-de-Wolf.jpg

IJstaart!

Na het hoofdgerecht zitten we bomvol! Omdat we nog eventjes een rondje willen wandelen in het Aamsveen, loop ik naar de gastvrouw om te vragen of ik mag betalen. Met een twinkel in haar ogen vertelt ze me dat we écht nog even moeten blijven zitten want er komt nog een dessert buffet! IJs, pudding, slagroom, tiramisu, fruit en meer. Voor toetjes maken we gewoon plaats in onze overvolle buik. Om half drie rollen we naar huis. Het was heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar!

Ook zin om te komen smullen van een heerlijke brunch bij Haarmühle in Ahaus? Kijk dan hier voor meer informatie.
Ook zin om te komen smullen van een heerlijke brunch bij Haarmühle in Ahaus? Kijk dan hier voor meer informatie.

Meer zoals dit

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.