© ©Canva-Vladimir-Mladenovic

Auto inpakken voor vakantie

De vakantie breekt aan! Wat een fijn vooruitzicht. Lekker kamperen, steden bezoeken of iets anders leuks doen. Maar voordat het zover is, staat je nog één ding te te wachten: de auto inpakken. Elke keer is het weer een hoop gepuzzel. Hoe kun je de auto zo efficiënt mogelijk inladen? In deze blog geven we jou een aantal tips om je auto goed en veilig in te pakken.

Tips om je auto efficiënt in te pakken

Het inpakken van een auto is een vaardigheid die je onder de knie moet krijgen. Hoe kun je zoveel mogelijk meenemen? Wij hebben een aantal tips die jou kunnen helpen.
  • Kies voor sporttassen in plaats van koffers. Koffers slokken je hele achterbak op, terwijl je tassen gemakkelijk ergens tussen kunt proppen.

  • Pak systematisch in. Veel mensen ‘beginnen gewoon’ met inpakken en kijken wel of het past. Dit lijkt tijdbesparend, maar dat is het zeker niet. Vaak moet je de spullen wel 3 keer opnieuw inpakken voordat alles past. In plaats daarvan kun je beter een strategie hanteren.

  • Zorg dat het gewicht logisch verdeeld wordt over de auto. Zware, grote spullen achterin tegen de achterbank en daarna van groot naar klein inpakken. Kleine spullen (zoals handdoeken) gebruik je om overgebleven gaten mee op te vullen.

Auto inpakken als je gaat kamperen

Als je gaat kamperen, dan moet je waarschijnlijk veel spullen meenemen. Een tent, een grondzeil, campingstoeltjes, campingtafel en noem maar op. Hoe kun je dat het beste inpakken? Wij raden aan om te kiezen voor opvouwbare kampeerspullen (denk hierbij aan een inklapbare picknicktafel of een opvouwbare bolderkar). Op die manier bespaar je heel veel ruimte. Sterker nog, een ‘gewone’ picknicktafel had nooit in de achterbank gepast…

Daarnaast loont het om creatief met de ruimte om te gaan. Een slaapzak kun je bijvoorbeeld uitrollen en op de achterbank leggen. Zit lekker zacht én dient als deken. Dat neemt een stuk minder ruimte in dan als een slaapzak nog in de verpakking zit. Door dit soort trucs toe te passen, kun je meer meenemen dan je denkt.

Extra spullen inladen? Dit zijn de mogelijkheden

Soms ontkom je niet aan een enorme bult spullen, al helemaal niet als je gaat kamperen met een groot gezin. Twee tenten, zes slaapzakken, spelletjes, een kookstel… Het wordt nog een hele uitdaging om de auto in te pakken. Past het allemaal (net) niet? Geen zorgen! Er is namelijk een handige oplossing: de dakkoffer. Dit is een veilige en efficiënte manier om extra spullen in te pakken. Daarnaast kiezen sommige gezinnen ervoor om een extra aanhangwagen mee te nemen op vakantie.

Heb je een vouwwagen? Dan raden wij aan om de spullen te verdelen over de vouwwagen en de auto. In de vouwwagen zijn speciale vakken die bedoeld zijn om bagage op te slaan. Bovendien kun je het dak van de vouwwagen gebruiken om fietsen op te plaatsen (of een extra dakkoffer).

Tot slot: veilig inpakken voor een zorgeloze vakantie

Of je nu gaat kamperen of op een andere soort vakantie gaat: veiligheid staat voorop. Onbewust kun je tijdens het inpakken gevaarlijke situaties creëren. Wat dacht je van losse, opgestapelde spullen? Een volleybal die door de auto kan vliegen? Weinig zicht door hoge stapels? Bij het inladen van een auto moet je er altijd voor zorgen dat de bagage goed vast zit en zo min mogelijk kan verschuiven, desnoods met behulp van een bagagenet.

Meer zoals dit

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.