© Vettt

Aquahaus Ahaus – zwembad net over de grens in Duitsland

Een vrije dag! En laat er nou net heerlijk weer voorspeld zijn, en met 2 kinderen met allebei hun diploma's op zak (hoezeeee) leek het ons heel fijn om een dag te gaan zwemmen bij het Aquahaus in Ahaus Duitsland. Met nog een vriendin en haar 2 kinderen gingen we op pad. In ongeveer 30 minuutjes ben je vanaf Enschede in Ahaus en kun je genieten van meerdere zwembaden. Prima vertier om je een hele dag te vermaken!

Glijbanen in Aquahaus Ahaus

Doordat de Duitsers gewoon aan het werk en naar school waren hadden wij in eerste instantie het hele Aquahaus Ahaus voor ons alleen! Wat heerlijk! Bij de kassa werd ik al blij verrast door de entree prijzen, die een heel stuk later liggen dan wat wij in Nederland gewend zijn.

Wat mij daarna gelijk opviel was dat er overal ligbedden waren en dat maakt het natuurlijk extra comfortabel, want je hoeft niet op het harde gras te liggen. Wij gingen bij het buitenbad zitten waar 3 glijbanen bij zaten. Er zijn 3 buitenbaden en peuterbad  een groot binnenbad met werderom een  peuterbadje erbij.

Golven

Er is ook een heel groot buitenbad waar om de zoveel minuten golven komen (dan gaat er eerst een bel), wat natuurlijk ook heel spannend is. De jongens zijn nergens bang voor maar met Bram leek het me wel verstandig om mee te gaan als hij de golven in wilde.
aquahaus-ahaus-buitenzwembad-golven-golfzwembad-jongen-©Vettt.jpgaquahaus-ahaus-buitenzwembad-golven-golfzwembad-jongen-©Vettt.jpg

Speeltuin in Aquahaus Ahaus

Als de kinderen eventjes uitgezwommen zijn kunnen ze zich nog uitleven in de speeltuin die naast het peuterbad is. Lekker even schommelen of klimmen is ook fijn voor de afwisseling. Het zwembad is niet super overzichtelijk en overal staan bomen, dus hebben je kinderen nog geen zwemdiploma’s dan kán het nog best een uitdaging zijn, ook omdat er een binnenbad bij zit en de kinderen steeds afwisselden bij ons van buiten zwemmen, naar binnen zwemmen, naar speeltuin. Maar verder is dit zwembad echt aanrader! Vooral de ligbedjes zijn écht heel erg fijn voor chillende ouders die kinderen hebben mét zwemdiploma’s.
aquahaus-ahaus-speeltuin-buiten-bomen-natuur-©Vettt.jpgaquahaus-ahaus-speeltuin-buiten-bomen-natuur-©Vettt.jpg

Aanrader

Wij vonden het zéker een aanrader en gaan dan ook vast nogmaals dit bad bezoeken deze zomer, waar ik dan wel even aan moet denken is dat ik contant geld mee neem, want het eten, drinken en ijs kun je daar NIET met de pinpas betalen! (entree wel) Dat was een beetje zonde want we hadden de kinderen ijs beloofd, gelukkig schraapte mijn vriendin nog 4 euro bij elkaar vanuit haar tas en konden de kinderen nog een klein waterijsje kopen. Dat was niet helemaal wat ze in de planning hadden, maar hey … het was dit of niks. En dan kiezen ze tóch voor dat overheerlijke raketje….

Kijk voor meer informatie, openingstijden én prijzen van Aquahaus Ahaus op: https://www.aquahaus.eu/aquahaus/

Nog meer zwemmen? Kijk hier
aquahaus-ahaus-binnen-zwembad-jongetje-zwemmen-©Vettt.jpgaquahaus-ahaus-binnen-zwembad-jongetje-zwemmen-©Vettt.jpg

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.