© Janna-Kamphof

8 plekken om in Osnabrück van de zomer te genieten

Een bezoek aan Osnabrück is altijd een goed idee, maar in de zomer is het hier extra fijn. Lekker ontbijten op een terrasje in de zon, een zomers wandelingetje maken door de botanische tuin of bij ondergaande zon een film kijken in het gras: in Osnabrück kan het allemaal. Bezoek deze acht plekken in Osnabrück om het ultieme zomer gevoel te krijgen!

1. Botanische tuin

In de botanische tuin vergeet je bijna dat je nog in de stad bent. Hier ontdek je planten van over de hele wereld, een voormalige steengroeve die weer heroverd is door de natuur en zelfs een kleine  waterval! En heb je nou net een regenachtige zomerdag te pakken? Dan stap je gewoon het tropisch regenwoudhuis in en warm je daar lekker op.
botanische-tuinen-Osnabrück-©Janna-Kamphof.jpgbotanische-tuinen-Osnabrück-©Janna-Kamphof.jpg

2. IJskoffie in de Redlinger Straße

Verruil jij je kopje koffie in de zomer ook graag voor een ijskoffie? In de hippe Redlingerstraße vind je twee cafés waar je lekkere koude koffie kan drinken. Op nummer 5 brandt Barösta bonen, waarmee ze op nummer 1 bijvoorbeeld een affogato, iced latte of koude mocchachino voor je maken. In het midden van de straat, op nummer 11, kan je bij Redlinger’s Deli & Café buiten op het terras genieten van een ijskoude koffie. Tip: neem er een stuk huisgemaakte cheesecake bij!

3. Op de toren van de Mariakerk

Op een zonnige dag kan je vanaf de toren van de Mariakerk heel ver over het Osnabrücker Land kijken. Het uitzichtsplatform op 50 meter hoogte geeft je een mooi overzicht over de stad en al het groen dat Osnabrück omringt. Elke zondag kan de toren van 11:30 tot 13:00 beklommen worden. Omdat je bovenop de toren goed uitzicht op de Markt hebt, kan je alvast een zonnig terrasje uitkiezen ;)

4. Open air bioscoop in de kasteeltuin

Een film kijken in de kasteeltuin? Oké, in plaats van een bisschopspaar huisvest het slot tegenwoordig de universiteit, maar dat maakt het niet minder leuk. Wanneer de zon net onder is en het begint te schemeren, start de film. Vanaf 19 juli tot en met 11 augustus toont Cinema Arthouse elke avond een film in de Schlossgarten.

5. Rubbenbruchsee

Op nog geen vijf kilometer afstand van het centrum van Osnabrück ligt de Rubbenbruchsee. Dit meertje ligt midden in het bos en heeft een paar mooie picknickplekjes. Als je zin hebt om actief bezig te zijn, kan je ook een waterfiets huren.
Rubbenbruchsee-water-Osnabrück-©Janna-Kamphof.jpgRubbenbruchsee-water-Osnabrück-©Janna-Kamphof.jpg

6. Ontbijt in de zon aan de Osterberger Reihe

Lekker relaxed wakker worden met een luxe ontbijtje en de eerste zonnestralen op je gezicht: samen ontbijten in het weekend hoort tot een van de betere Duitse tradities. De dag goed starten kan je in Osnabrück op meerdere plekken, maar ochtendzon heb je echt bijna altijd op de Osterberger Reihe, direct aan een parkje met speelplaats. Of je nu voor het buffet bij Bottled gaat of de pannenkoeken Henne’s Coffeebar: hier zit je goed op zondagochtend.
ontbijten-Osnabrück-©Janna-Kamphof.jpgontbijten-Osnabrück-©Janna-Kamphof.jpg

7. Fietsen langs de Hase

De omgeving van Osnabrück kan je perfect op de fiets ontdekken. Door het centrum loopt de rivier de Hase. Langs dit rustig kabbelende water kan je, als je zou willen, helemaal tot Meppen fietsen. Daarvoor volg je de bordjes van de Hase-Ems-Tour. Het fijne aan dit fietspad is dat het helemaal vlak is en er voldoende plekjes zijn om af te stappen voor een picknick.
dame-fietsen-Osnabrück-©Janna-Kamphof.jpgdame-fietsen-Osnabrück-©Janna-Kamphof.jpg

8. Waanzinnige ijsjes bij Schlecks

Bij de zomer horen natuurlijk ijsjes! Goede ijssalons heb je in Osnabrück genoeg, maar bij Schlecks maken ze een waar feestje van je ijscoupe. Chocoladeijs met brownies en pindakaas, vanilleijs met kwartaart en melkrijst of toch yoghurtijs met muesli en fruit: geen combinatie is hier te gek. Ze noemen zichzelf niet voor niets ‘de gekste ijswinkel’.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.