Met het hele gezin in Osnabrück: 8 tips

Gezellig samen een dagje of weekendje naar een Duitse stad? Stap in de trein of auto, en voor je het weet zijn jullie in Osnabrück! Met deze Geheimtipps haal je alles uit jullie uitstapje.

Tip 1: Op wereldreis in de Zoo Osnabrück

Een wereldreis in een dag: het kan in de dierentuin van Osnabrück. Zo is er het Kajanenland met dieren uit de noordelijke regio’s en Sambaru dat ingericht is zoals de Afrikaanse savanne. Uniek is ook de onderaarse dierentuin. Vind je weg door het gangenstelsel en verwonder je over aardbewoners die ondergronds leven.

© Thiessen

Tip 2: Op ontdekkingstocht in natuur- en geopark TERRA.vita

Ontdek 300 miljoen jaar aardgeschiedenis in TERRA.vita. In het natuurpark rondom Osnabrück worden geologie en aardrijkskunde tastbaar. Bijvoorbeeld als je op zoek gaat naar fossielen of een wandeling door een eeuwenoud bos maakt. Er is van alles te ontdekken in TERRA.vita en nog niet veel Nederlanders weten dat. Dus laat je verrassen!

Tip 3: Actie en avontuur bij het Nettebad en de Nettedrom

Van de glijbanen roetsjen, spetteren in het belevenisbad of lekker ontspannen in de whirlpool: het Nettebad is een groot feest voor waterratten. Hier zullen jullie je zeker een dagje vermaken! Mag het nóg meer actie zijn? Dan kun je rondjes racen over de naastgelegen Nettedrom: een e-kartbaan.

© Stadtwerke Osnabrück AG
© Achim Meurer

Tip 4: Voor kleine en grote avonturiers: de Piesberg

De natuur verovert de steengroeve op de Piesberg langzaam terug. Door de vroegere werkzaamheden zijn de interessante aardlagen wel aan de oppervlakte gekomen. Leuk om te doen: zelf fossielen zoeken, een rondje wandelen om de steengroeve, de uitzichttorens beklimmen en het Museum für Industriekultuur bezoeken.

Tip 5: Een fascinerende ervaring in het Planetarium

Maak een betoverende reis door het heelal in het Planetarium Osnabrück . Zodra het licht uitgaat, verandert de koepel met een diameter van 8 meter in een prachtige sterrenhemel. Een onvergetelijke ervaring voor groot en klein!

Tip 6: Een lekker gek ijsje bij Schlecks

Het verrückteste ijs van de stad: dat vind je bij Schlecks. Gek inderdaad, maar ook heel erg lekker. Laat je creativiteit de vrije loop en stel je eigen ijsje samen. Mango-ijs met stukjes marsepein en aardbeien? Yoghurtijs met chocoladekrullen, koekjes en bessensaus? Het kan allemaal. Mmm!

Tip 7: Rust en ruimte om te ravotten: Rubbenbruchsee

Op een paar kilometer afstand van het levendige centrum van Osnabrück ligt midden in het bos een meertje: de Rubbenbruchsee. Een fijne plek om een rustige middag samen door te brengen. Rustig, maar zeker niet saai. Je kunt er een korte wandeling door het bos maken, je uitleven in de speeltuin, minigolfen of waterfietsen.

Tip 8: Gezellige camping aan het water: Bullerby

Er is zoveel te zien en doen in Osnabrück, dat je graag een paar dagen blijft. Overnachten kun je bijvoorbeeld op Camping Bullerby. Deze gezellige camping is een paradijs voor gezinnen. Zwemmen, vissen, zandkastelen bouwen, spelen in de speeltuin of in de natuur en tafeltennissen: de kinderen vermaken zich hier wel. En jij ook!

Laat je inspireren

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.