Klooster Frenswegen

  • klooster Frenswegen
  • vechtdalroute
  • Overnachten in Klooster Frenswegen

Klooster Frenswegen, rustig gelegen aan de rand van de Duitse stad Nordhorn, is een prachtig historisch klooster –al gesticht in 1394!- dat tegenwoordig openstaat voor iedereen. En dat is goed nieuws want je hoeft echt niet religieus te zijn om het speciale karakter van dit klooster te ervaren.

Slapen als een monnik

Het is een belevenis om te slapen binnen de historische muren van het oude Klooster Frenswegen. De cellen zijn niet meer spartaans, maar comfortabel en modern. Het typische karakter van een klooster is echter wel bewaard gebleven. Frenswegen biedt plaats aan 120 gasten en wordt vooral door groepen bezocht. De accommodatie is ook geliefd bij families die met meerdere generaties vakantie willen vieren. Vanwege de verschillende zalen in klooster Frenswegen is het ook geschikt voor seminars en congressen.

Bezinnen en herbronnen

Klooster Frenswegen is tegenwoordig een oecumenische stichting; een plek voor bezinning, inzicht en ontmoetingen. Het is een ideale locatie om je even terug te trekken uit de hectiek van het dagelijks leven en jezelf weer op te laden. Loop bijvoorbeeld het labyrint, bezoek de kapel en laat de eeuwenlange traditie van de monniken op je inwerken.

Fietsen en wandelen

De prachtige ligging van klooster Frenswegen in het lieflijke Grafschaft Bentheim nodigt uit tot mooie fietstochten; ontdek het graafschap bij een speciale route of kies een tocht door het idyllische Vechtdal. Voor wie liever te voet op pad gaat is een speurtocht naar mooie verhalen en plekken een echte aanrader. Na een actieve dag in de buitenlucht is het heerlijk uitrusten in klooster Frenswegen –hier kun je altijd rekenen op een warm onthaal.

Nog vragen over klooster Frenswegen of boeken?

Adres

Stiftung Kloster Frenswegen

Klosterstraße 9

48527 Nordhorn

Contact

Tel.: +49 (0) 5921 - 82 330

info@kloster-frenswegen.de

Bezoek de website

Tips voor uitstapjes rondom Klooster Frenswegen

Waterstad Nordhorn - Rondvaart - ©Marina Kramer

Waterstad Nordhorn
Een eiland in de prachtige groene Grafschaft Bentheim net over de…

Lees verder
vechtdalroute

Vechtdalroute met kunstwegen
Bron van puur fietsplezier: De Vechtdalroute begint op de plek waar…

Lees verder

Grafschafter Fietsentour
Fietsers in de Grafschaft Bentheim kunnen de vele gezichten van de meest…

Lees verder

Dierentuin Nordhorn
Zo veel te ontdekken en toch zo dichtbij Dierentuin Nordhorn is…

Lees verder

Waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met ontdekken

Met onze nieuwsbrief bent u altijd op de hoogte!
Inschrijven en echte geheimen ontrafelen…