© Tourismusverband Osnabrücker Land e.V.

Schafstall

In een oogopslag

Tegenwoordig is de Schafstall een gerenommeerde kunstgalerie in Bad Essen.

Het onder monumentenzorg staande vakwerkgebouw dateert uit 1795 en bevindt zich direct naast de historische watermolen, op slechts een paar minuten lopen vanuit het historisch centrum van Bad Essen. De historisch waardevolle schaapskooi stond op het punt in verval te raken. Maar na een grondige renovatie van het gebouw vonden in juni 1986 de inwijding en de opening van de eerste tentoonstelling plaats. Sindsdien vinden er regelmatig wisselende tentoonstellingen en muzikale en literaire evenementen plaats. De Schafstall heeft zich ontwikkeld tot een locatie die tot ver buiten de grenzen van Bad Essen bekend is en waar kunstenaars uit het hele land exposeren.

Eenmaal per jaar sluit de Schafstall haar deuren voor een iets langere periode, als een soort 'zomerreces'. Sinds enkele jaren gebruikt de Kur- und Verkehrsverein Bad Essen deze tentoonstellingsvrije periode in samenwerking met de Kunst- und Museumskreis voor de Schafstall Regionale. Tijdens dit evenement worden in de Schafstall bijzondere werken van regionale kunstenaars getoond of kun je kijken naar een buitengewone tentoonstelling over het thema duurzaamheid.

Op de kaart

Schafstall
Bergstraße 31
49152 Bad Essen
Deutschland

Tel.: +49 5472 / 4144
E-mail:

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.