© Lisa Heyn

Museum am Schölerberg, Natuur en Milieu - Planetarium

In een oogopslag

Het Museum am Schölerberg - bemiddelaar tussen mens en natuur

Het Museum am Schölerberg, dat in april 2023 heropent, biedt een unieke combinatie van natuurhistorisch museum, milieueducatiecentrum en planetarium. In een levensecht carboonbos met voorwerpen, waarvan sommige uniek zijn in de wereld, worden uitgestorven dieren weer tot leven gewekt met behulp van moderne technologie zoals augmented reality.

De nieuwe permanente tentoonstelling herschept het leven in de regio Osnabrück zoals het er zo'n 308 miljoen jaar geleden uitzag. Het toont ook de ontwikkeling van het leven vanaf het ontstaan van onze planeet tot stedelijke modellen van de toekomst en biedt zo een spannende mix van unieke tentoonstellingen, moderne technologie en interactieve stations in vijf thematische gebieden: Astronomie, Water, Bos, Open Land en Stedelijk Leven. U kunt de uitvoerig nagebouwde habitats in het echt verkennen met uw ogen, oren en handen of virtueel met een VR-bril. Ook inbegrepen is de Sigillaria, de wortel van een zeehondenboom, een van de grootste plantenfossielen ter wereld. Het werd in 1886 op de Piesberg gevonden, is ongeveer 307 miljoen jaar oud en een van de grootste schatten van het museum. De museumtuin is ideaal voor natuurobservatie, picknicken of gewoon lekker luieren.
 
U kunt het planetarium onafhankelijk van het museum bezoeken. Het is uitgerust met moderne 360° full-dome technologie en een projectiescherm van 100 vierkante meter. Het planetarium biedt een gevarieerd programma, van klassieke sterrenshows en kleurrijke kinder- en muziekshows tot informatieve lezingen van deskundigen.
 
Het planetarium kan onafhankelijk van het museum worden bezocht.

Op de kaart

Museum am Schölerberg, Natur und Umwelt · Planetarium · Umweltbildungszentrum
Klaus-Strick-Weg 10
49082 Osnabrück - Schölerberg
Deutschland

Tel.: +49 541 / 323 - 7000
E-mail:
Website: www.museum-am-schoelerberg.de

Contactpersoon

Frau Lisa Heyn
Klaus-Strick-Weg 10
49082 Osnabrück

Tel.: +49 541 / 323 - 7000
E-mail:
Website: www.museum-am-schoelerberg.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.