© Gemeinde Bad Laer

Historisch pad - Op de liggende acht

In een oogopslag

Ontdek het historisch centrum van kuuroord Bad Laer op de 'liggende acht'.

De geschiedenis van Bad Laer gaat meer dan 1000 jaar terug in de tijd en daarmee is het kuuroord een van de oudste nederzettingen in het Osnabrücker Land. Talrijke architectonische overblijfselen uit het verleden rond de centrale pleinen Kirchhofsburg en Thieplatz getuigen hiervan. Onder het motto "Was ich nicht erlernt habe, das habe ich erwandert" (Johann Wolfgang von Goethe) is er een route uitgezet die geïnteresseerde bezoekers meeneemt langs een aantal van deze bijzonderheden in Bad Laer.

Deze route is het "Historisch Pad", dat de historische indeling van de twee pleinen als een "liggende acht" volgt. Deze voor de streek unieke nederzettingsstructuur is al in de hoge middeleeuwen ontstaan. Wandel over de paden die tot op de dag van vandaag bewaard zijn gebleven en laat je meeslepen door de vele verhalen van de afgelopen eeuwen! Maak een reis terug in de tijd naar toen de Kirchhofsburg de burgers van Laer bescherming bood tegen aanvallen of toen een grote brand een derde van alle huizen in de as legde. Bordjes langs de route geven informatie over deze en vele andere interessante gebeurtenissen en bezienswaardigheden.

Voor een nog betere oriëntatie kun je bij de Bad Laer Touristik een plattegrond verkrijgen.

Op de kaart

Historisch pad - Op de liggende acht
Thieplatz, Paulbrink, Kesselstraße, Kirchplatz
49196 Bad Laer
Deutschland

Tel.: +49 5424/2911-88
Fax: +49 5424 / 2911-19
E-mail:

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Meer attracties

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.