Huis Egelborg

In een oogopslag

Haus Egelborg is een waterburcht, waarvan het oudste deel is gebouwd in de stijl van de Hollandse renaissance. Het imposante complex werd voor het eerst in de 14e eeuw in documenten vermeld en ligt ten westen van de stad Legden in een groot bebost gebied. Sinds de 17e eeuw is Haus Egelborg eigendom van de Baronnen van Oer.

Informatie over de rondleiding

De familie Baron von Oer bewoont het landgoed nog steeds. Daarom is het niet toegankelijk voor het publiek en kan het alleen worden bezocht in het kader van een rondleiding. De baron zelf leidt de bezoekers rond over het landgoed, dat doordrenkt is van traditie, en in de eigen kapel van het huis.

Maar ook zonder rondleiding is Haus Egelborg de moeite waard. Talrijke wandelpaden leiden rond de prachtige waterburcht en door het aangrenzende Egelborg Bos. Tijdens ontspannen wandelingen kunt u altijd genieten van een fascinerend uitzicht op het prachtige Haus Egelborg van een afstand.

Informatie over de geschiedenis

Haus Egelborg ligt ten westen van Legden in een bosrijke omgeving aan de bovenloop van de Dinkel. De plaats werd voor het eerst genoemd in een document uit 1389. In die tijd bevond het zich op twee eilanden. Ook nu nog wordt het landgoed omringd door twee slotgrachten, maar de voorburcht en het hoofdgebouw staan op één stuk grond.

Vanaf het begin tot in de 17e eeuw zorgden de Heren van Billerbeck voor het landgoed. De noordelijke vleugel van het hoofdgebouw getuigt nog steeds van deze periode. In 1559 werd de achthoekige traptoren toegevoegd. Het landgoed, waarvan de westelijke vleugel nu is afgebroken, was een indrukwekkend voorbeeld van Hollandse renaissance-architectuur.

Toen het landgoed eigendom werd van de baronnen van Oer, werd de westelijke vleugel van het landhuis in 1710 afgebroken en vervangen door een barok gebouw, dat in 1713 werd voltooid. In 1767 werden een vakwerkuitbreiding en een koetshuis aan het complex toegevoegd. De woon- en stalgebouwen ten zuiden van de slotgracht werden in 1832 opgetrokken. De imposante voorburcht, die vandaag als eerste de bezoekers bekoort, werd in 1866 in neogotische stijl gebouwd.

Op de kaart

Huis Egelborg
Beikelort 95
48739 Legden
Deutschland

Tel.: +49 2566 9503
E-mail:
Website: www.legden.de/portal/seiten/fuehrungen-haus-egelborg-900000188-24110.html

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.