Huis Vortlage

In een oogopslag

Als een van de ongeveer 300 voormalige waterburchten in Duitsland, is Haus Vortlage in Lengerich een van de laatste 30 nog bestaande kastelen. Het terrein van Haus Vortlage, meestal kortweg "Vortlage" genoemd, heeft een prachtig aangelegd park dat bestaat uit een molen, een eikenlaan, slotgrachten en het hoofdhuis (manoir en landhuis). Het voormalige landhuis werd voor het eerst vermeld in 1241 en was meer dan 700 jaar in het bezit van ridders. Sinds 1978 is het landgoed in particulier bezit en doet het dienst als groeiend museum en cultureel centrum voor conferenties en evenementen. Sinds haar erkenning als stichting in 2018 is zij opengesteld voor het grote publiek als culturele en educatieve site, maar kan alleen op afspraak worden bezocht.
Informatie over de rondleidingAls monument, als clubhoofdkwartier, als ontmoetingsplaats voor vormgegeven interactie, als centrum voor kunst en creativiteit of als stichting - Haus Vortlage is voor de meest uiteenlopende doelgroepen een bezoek waard. Haus Vortlage wordt steeds vaker bezocht in het kader van de historische wandelingen van de Heimatverein. De binnen- en buitenfaciliteiten kunnen ook op afspraak worden bezocht.
Informatie over de geschiedenisVan de ongeveer 300 voormalige waterburchten in Duitsland is het voormalige riddergoed Haus Vortlage een van de laatste 30 die nog bestaan. Het huis met zijn historische gronden was vanaf 1241 (eerste gedocumenteerde vermelding) gedurende ongeveer 700 jaar in het bezit van ridders. Gebouwd door de Heren van Vortlage, werd het een eenvoudig landhuis in het midden van de 18e eeuw. In 1978 verwierven Line Kossolapow en Anneliese Mannzmann, beiden hoogleraar aan de Westfaalse Wilhelmsuniversiteit van Münster, het eigendom. In het kader van haar spraakmakende reorganisatie in 2018 werd Haus Vortlage een stichting naar burgerlijk recht en werd het erkend als een organisatie zonder winstoogmerk.

Op de kaart

Huis Vortlage
Vortlager Damm 7
49525 Lengerich
Deutschland

E-mail:
Website: www.haus-vortlage.com

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.