Heimathof Emsbüren

In een oogopslag

Heimathof und Freilichtmuseum in Emsbüren

De grote heemkundige hoeve in Emsbüren ziet er bijna uit als een klein dorp. De heemkundevereniging heeft acht vakwerkhuizen hierheen verhuisd en ze getrouw aan het origineel ingericht met oude landbouwwerktuigen en -machines. Dit geeft de bezoekers een zeer levendige en boeiende indruk van de leef- en werkomstandigheden van de plattelandsbevolking in de 18e eeuw.
Het openluchtmuseum omvat een functionerend bakhuis, een oude smederij waar "amateursmeden" nog regelmatig aan het werk zijn, een schaapskooi, een koetshuis, een schuur met vitselstekwanden, een gereedschapsschuur en een boerenwoning waar het conciërge-echtpaar woont.
Voor een beetje levenskwaliteit en vooral voor de gezondheid van het gezin waren er in de 18e eeuw kruidentuinen. Daarom is er naast het hoofdgebouw een cottagetuin, waar op een oppervlakte van 2.000 vierkante meter 200 verschillende geneeskrachtige planten, struiken en bomen groeien.

Op de kaart

Heimathof Emsbüren
Ludgeristraße 2
48488 Emsbüren
Deutschland

Tel.: +49 5903/935758
E-mail:
Website: www.heimatverein-emsbueren.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.