© Detlef Heese

Osnabrück Oude Stad

In een oogopslag

De oude stad heeft een mix van eigen winkels, culturele podia en gastronomie.

Gezellige cafés, leuke kroegjes en historische gebouwen die verhalen vertellen: De inwoners van Osnabrück voelen zich thuis in de oude stad en ook toeristen verbazen zich als ze door de idyllische straatjes lopen. Van exquise restaurants tot koffiebranderijen, wijn-, gin-, whisky- of delicatessenwinkels tot de talrijke cafés, er is voor elke smaak wat wils.

De oude stad strekt zich uit van Heger Tor via de Markt tot aan de Hasestraße en is gemakkelijk te bereiken vanaf het station Altstadt. Omringd door historische gebouwen is het marktplein de favoriete plek van veel Osnabrückers die er samenkomen voor culturele en genotsfeesten of de Historische Kerstmarkt. De omliggende steegjes nodigen uit om te snuffelen in de door eigenaren geëxploiteerde winkels met mode, delicatessen, kunst en handwerk. Culinair gezien biedt de oude stad een grote variëteit van huisgemaakte gerechten tot de moderne keuken.

De Tourist Information voor Osnabrück en de regio Osnabrück bevindt zich aan de achterkant van het historische stadhuis en direct naast het 4-sterren Romantikhotel Walhalla, dat in 2015 zijn 325-jarig bestaan vierde.

Op de kaart

Interessengemeinschaft Osnabücker Altstadt
Rolandsmauer 26, c/o Lagerhalle
49074 Osnabrück - Altstadt
Deutschland

Tel.: +49 541 / 33874 - 14
E-mail:
Website: www.altstadt-osnabrueck.de

Contactpersoon

Herr Jens Meier
Rolandsmauer 26, c/o Lagerhalle
49074 Osnabrück

Tel.: +49 541 / 33874 - 14
E-mail:
Website: www.altstadt-osnabrueck.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Meer attracties

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.