Oude distilleerderij Schwake

In een oogopslag

Oude distilleerderij Schwake Een cultureel centrum midden in een voormalige distilleerderij: dat is de Alte Brennerei Schwake in Ennigerloh. Sinds de renovatie in de jaren 1980 worden er in het karakteristieke, historische gebouw evenementen gehouden zoals cabaret, theater, muziek en tentoonstellingen. Het programma wordt georganiseerd door de vereniging Alte Brennerei Schwake e. V. Daarnaast herbergt het gebouw niet alleen de kleinste bioscoop van NRW, maar ook het museum "Stickerei, Spitze & Co." met een collectie historisch handwerk.

In het hart van Ennigerloh ligt de oude Schwake distilleerderij, een opvallend, historisch gebouw dat bezoekers verwelkomt met een mix van historisch traditioneel en modern.

In de jaren 1980 werd de voormalige Schwake distilleerderij met behulp van overheidssubsidies succesvol omgebouwd tot een cultureel centrum met respect voor het behoud van historische monumenten. Sindsdien vinden er evenementen zoals cabaret, theater, kindertheater, muziek en poëzie plaats op de podia in de hal en de zogenaamde eikenkamer. Daarnaast zijn er verschillende tentoonstellingen. Het programma wordt georganiseerd door de vereniging "Alte Brennerei Schwake e.V.".

Daarnaast is het museum "Stickerei, Spitze & Co" (Borduren, Kant & Co) een plek voor kenners van deze technieken uit voorbije eeuwen, die in de vergetelheid dreigen te raken.

De bioscoop van het huis is bijzonder populair. Met een grote en een kleine bioscoop is het een ontmoetingsplaats voor jong en oud.

ToegankelijkheidsinformatieHet gebouw is uitgerust met een lift zodat mensen die slecht ter been zijn het gebouw zonder barrières kunnen bezoeken. De zaal voor culturele evenementen en de grote bioscoopzaal hebben ook een inductief hoorsysteem voor mensen met gehoorproblemen.

Op de kaart

Oude distilleerderij Schwake
Liebfrauenstraße 6
59320 Ennigerloh
Deutschland

Tel.: 02524 951664
Fax: 02524 951666
E-mail:
Website: alte-brennerei-ennigerloh.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Meer attracties

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.