Brandweermuseum in Salzbergen

In een oogopslag

Eine umfangreiche Sammlung gibt interessante Einblicke in die Entwicklung des Feuerwehrwesens

Vandaag bel je 112 en binnen enkele minuten zijn de rode brandweerwagens ter plaatse. Maar hoe ging het er 300 jaar geleden eigenlijk aan toe? En hoe zagen brandweerlieden er toen uit? Zijn helmen en uniformen ook aan mode onderhevig? De tentoonstelling in het Brandweermuseum van Salzbergen heeft hierop interessante en soms verrassende antwoorden. Over een oppervlakte van 800 m2 zijn ladder- en blusvoertuigen, draaischijfladders, druk- en draagbare pompen, ademhalingstoestellen en klein materieel uit alle tijdperken tentoongesteld. Samen laten zij de ontwikkeling van de brandbestrijding gedurende de laatste 300 jaar zien.
Bovendien worden meer dan 200 helmen uit Duitsland en het buitenland tentoongesteld in vitrines: van de koperen helm, de gewone leren helm uit de 19e eeuw en de Pruisische pickelhaube tot de moderne kunststofhelm. Een bijzonder hoogtepunt zijn de unieke vondsten uit een schoenmakerswerkplaats, die op aanschouwelijke wijze de ambachtelijke vervaardiging van leren helmen illustreren.

Op de kaart

Brandweermuseum in Salzbergen
Overhuesweg 18
48499 Salzbergen
Deutschland

Tel.: 05976 94393
Fax: 05976 789521
E-mail:
Website: www.feuerwehrmuseum-salzbergen.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.