Actief Ahaus

  • ahaus
  • ahaus shopping koopzondag winkelen
  • ahaus
  • ahaus
  • ahaus
  • ahaus

Wil je graag genieten van authentieke sfeer in een landelijk stukje Duitsland maar heb je geen zin om ver te rijden? De gezellige stad Ahaus in het mooie Münsterland, net over de grens, heet je van harte welkom! Het middelpunt van dit oude stadje is de indrukwekkende waterburcht. Hier wordt de lange historie van Ahaus echt tastbaar.

De ligging van Ahaus in een „aktiv-region“ betekent dat je hier volop mogelijkheden hebt om lekker te bewegen in de frisse lucht. Of je nu komt voor het kasteel, om lekker actief te zijn in de natuur, te genieten van het buitenleven of je zinnen hebt gezet op een uitgebreide shoppingtour; in Ahaus ben je er helemaal uit.

Winkelen in Ahaus

Veel Nederlanders weten de weg al te vinden naar de winkels. Hier vind je een groot – en zeer divers – aanbod en je wordt er ook nog prima geholpen als je dat wilt. De supermarkten bieden net even andere producten en het heerlijk knapperige Duitse brood maakt ontbijten tot een populair uitje voor lekkerbekken. In de voetgangerszone is het gemoedelijk en op marktdagen is het extra gezellig – dan doet iedereen zijn boodschappen op het centrale marktplein in de binnenstad; aanrader!

Impressies uit Ahaus

Fietsen in Ahaus

Het prachtige Münsterland is dè fietsregio van Duitsland; perfecte fietspaden en een keur aan interessante fietsroutes. Vanuit Ahaus valt er heel wat te ontdekken. Wat dacht je van een fietstocht waarbij je onderweg flamingo´s kunt spotten? Gewoon in de vrije natuur! Hou je van kastelen? Stap dan op je fiets en ontdek er niet minder dan 100 – en dat op een uitstekend gemarkeerde route! Ahaus is een actieve stad; wandelen, zwemmen, paardrijden, golf – het is hier allemaal even aantrekkelijk. Probeer het zelf eens uit.

“Het is nog vroeg maar het is al druk op de terrassen en er wordt volop gegeten. Welkom in Duitsland.”
Lees meer over de belevenissen van Jantien op ons blog!

Wandelen in Ahaus

Ahaus en omgeving kan ook prima wandelend worden ontdekt! De omgeving nodigt uit voor prachtige wandeltochten. In totaal zijn er 12 wandelroutes beschikbaar in Ahaus en de stadswijken. Het landschap is zeer afwisselend en daardoor geschikt voor zowel beginners als ervaren wandelaars. Een bijzonder hoogtepunt hier is de wandeling in het veengebied “Witte Veen“, gelegen in het buitengebied van Alstätte direct aan de Nederlandse grens. Vochtige en droge veengebieden worden afgewisseld met heidevelden, donker turfwater en gebieden met wit wollig katoengras. Bos verandert in halfopen grasland, veenland in moerasbos. Het Witte Veen ligt aan weerszijden van de grens met Nederland en maakt deel uit van een oud natuur- en cultuurlandschap. Het gebied is de thuisbasis van uiterst zeldzame planten en dieren. Voor het onderhoud van heide, veen en graslanden worden aan Nederlandse zijde 40 tot 50 Schotse hooglanders ingezet. De robuuste dieren leven in een kudde met koeien, kalveren en stieren het hele jaar door buiten. Bijzonder indrukwekkend is een cirkelvormig pad dat door de weilanden loopt (zonder hek!). Vaak rusten de ruige, maar onschadelijke “beesten” met de grote hoorns zich direct aan de kant van de weg uit.

Er is een wandelkaart met de mooiste routes in en rondom Ahaus beschikbaar!

Nu downloaden »

Doen in Ahaus

De trots van Ahaus is natuurlijk het indrukwekkende Schloß Ahaus. Dit machtige barokke slot wordt omringd door een vorstelijk park – hier is het heerlijk wandelen – en het is nog vrij toegankelijk ook! Het kasteel zelf is niet altijd open voor bezichtiging maar bij het kasteel vind je een ander juweeltje, namelijk een schoolmuseum. Je gaat er volledig terug in de tijd; bizar om mee te maken en zeker voor kinderen buitengewoon fascinerend!

Nog vragen over Ahaus?

Adres

Ahaus Marketing & Touristik GmbH

Oldenkottplatz 2

48683 Ahaus

Contact

Tel.: +49 (0)2561 - 44 44 44

marketing@ahaus.de

Bezoek de website

Onze tips voor Ahaus

Flamingoroute
Als je op de Flamingoroute fietst, kom je de meest noordelijke…

Lees verder
Burg Anholt

100 Schlösser Route
Kastelen en paleizen in het hart van Europa De 100 Schlösser…

Lees verder

Kasteel Ahaus
De kruisvormige barokconstructie van het kasteel Ahaus werd van 1689 tot…

Lees verder

Waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met ontdekken

Met onze nieuwsbrief bent u altijd op de hoogte!
Inschrijven en echte geheimen ontrafelen…