Westfaals Paardenmuseum Münster

In een oogopslag

Bij de Allwetterzoo Münster

Het Westfaalse paardenmuseum bevindt zich in de Allwetterzoo Münster. Hier kunnen bezoekers alle informatie krijgen over paarden. De nadruk ligt natuurlijk op de natuurlijke en culturele geschiedenis van het paard en de ervaringen van de paardensport in Westfalen. De permanente tentoonstelling toont een interessante mix van bijzondere paarden, geweldige ruiters en spannende momenten uit de geschiedenis. Verschillende interactieve stations nodigen bezoekers uit om meer te leren over het fascinerende wezen dat het paard is. Het museum biedt zowel volwassenen als kinderen spannende inzichten in de relatie tussen mens en paard.

Informatie over de rondleiding
  • Het Westfaalse paardenmuseum bevindt zich in de Allwetterzoo Münster.
  • Een bezoek aan het museum is alleen mogelijk in combinatie met een bezoek aan de dierentuin.
  • Het museum biedt verschillende evenementen over het onderwerp paarden en ook met echte paarden.
  • Echte paarden zijn te bewonderen in het paardenpark en de arena.
Informatie over de geschiedenis

Het Westfaalse paardenmuseum werd al als zelfstandige instelling en middelpunt van het geplande paardenpark beschouwd toen in 1996 een hervormingsconcept voor de Allwetterzoo Münster werd opgesteld. In oktober 2002 opende het Westfaalse paardenmuseum eindelijk zijn deuren. Vandaag de dag is deze samenwerking van charmante exposities en levende paarden uniek in Duitsland. Een unieke ervaring!

Op de kaart

Westfaals Paardenmuseum Münster
Sentruper Straße 311
48161 Münster
Deutschland

Tel.: +49 (0) 251 484 27-0
Fax: +49 251 484 27-50
E-mail:
Website: www.pferdemuseum.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.