Museum voor Westfaalse literatuur

In het cultuurlandgoed Haus Nottbeck Museum voor Westfaalse literatuur In het voormalige riddergoed Haus Nottbeck in Oelde Stromberg is nu het Museum voor Westfaalse literatuur gevestigd met een unieke permanente tentoonstelling en spannende evenementen.

Het museum voor Westfaalse literatuur bevindt zich op de binnenplaats van het voormalige landhuis Haus Nottbeck. De tentoonstelling behandelt de literaire geschiedenis van Westfalen vanaf het middeleeuwse begin tot heden. Het museum toont ongeveer 100 auteurs, van de middeleeuwse monnik tot de huidige misdaadschrijver. Bijzondere aandacht gaat uit naar de auteurs Annette von Droste-Hülshoff, Augustin Wibbelt en Christian Dietrich Grabbe. Een echte specialiteit is de "Keulse bijbel", de eerste Nederduitse bijbeluitgave uit de 15e eeuw. Het museumaanbod wordt gecompleteerd door spannende multimediastations over de verschillende literaire tijdperken en Westfaalse hoorspelen om te beluisteren.

Informatie over de rondleiding

Het Museum voor Westfaalse literatuur biedt rondleidingen voor groepen en diverse educatieve programma's voor schoolklassen. Rondleidingen voor groepen en schoolklassen kunnen ook buiten de normale openingstijden worden aangeboden. Vooraf reserveren is noodzakelijk door te bellen naar 02529 9497900 of een e-mail te sturen naar info@kulturgut-nottbeck.de.

Audi gidsen verzorgen een rondleiding door het museum voor alle bezoekers. De audiogidsen zijn beschikbaar in zowel een iets kortere als een iets langere en meer gedetailleerde versie. De audiogidsen zijn te leen bij het museumkantoor voor €2.

Op de kaart

Museum voor Westfaalse literatuur
Landrat-Predeick-Allee 1
59302 Oelde
Deutschland

Tel.: +49 (0)2529 9497900
Fax: Fax.: 02529 9495706
E-mail:
Website: www.kulturgut-nottbeck.de/startseite

Contactpersoon

Dirk Bogdanski

Tel.: 02529 9497901
E-mail:

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.