Vredezaal Münster

In een oogopslag

In het historische stadhuis

Op 15 mei 1648 werd in de Vredezaal de Spaans-Nederlandse Vrede gesloten. In de Vredeszaal in het stadhuis van Münster bevinden zich tegenwoordig meesterwerken van houtsnijwerk en portretten van de vorsten en gezanten die naar Münster kwamen voor het Spaans-Nederlandse Vredesverdrag.

Informatie over de geschiedenis

Deze historische zaal dankt zijn naam aan de Spaans-Nederlandse Vrede die er op 15 mei 1648 werd gesloten. Oorspronkelijk diende de Friedenssaal als raadszaal; de houten renaissancebetimmering dateert van omstreeks 1477. De Vredezaal is gevestigd in het stadhuis van Münster.

Informatie over de rondleiding

Bezichtiging is mogelijk tijdens de week van dinsdag tot vrijdag en tijdens het weekend en op feestdagen. In verband met evenementen en recepties kunnen er op sommige dagen wijzigingen zijn.

Rondleidingen door de Friedenssaal zijn alleen mogelijk in het kader van de rondleidingen van Stadt Lupe Münster e.V., StattReisen Münster e.V. en K3 Stadtführungen.

Op de kaart

Vredezaal Münster
Prinzipalmarkt 10
48143 Münster
Deutschland

Tel.: + 49 (0)251 4922724
E-mail:
Website: www.stadt-muenster.de/tourismus/kunst-und-kultur/museen/friedenssaal.html

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.