Turffabriek Hahnenmoor

In een oogopslag

Spazieren Sie durch das wiedervernässte Hochmoor oder nehmen Sie an einer Führung teil

De turffabriek van Hahnenmoor werd in 1988 stilgelegd. Tegenwoordig toont een tentoonstelling in en rond het industriemonument ten zuidoosten van Herzlake de geschiedenis van het Hahnenmoor, dat een gebied van 620 hectare beslaat en nu een beschermd natuurgebied is.
Op het terrein van de fabriek, dat bijna zo groot is als twee voetbalvelden, is de tentoonstelling toegespitst op het gebruik van veen door de mens, d.w.z. hoofdzakelijk turfwinning, schapenhouderij, bijenteelt en boekweitteelt. Vooral de turfwinning heeft het veen veranderd. Karakteristieke plantensoorten werden verdrongen en andere kwamen hier terecht. Bezoekers leren zowel typische heideplanten als de nieuwe planten kennen. Veel kan op eigen houtje worden verkend, maar het museum biedt ook rondleidingen en een veenschool aan.
In de turffabriek zijn delen van de historische productie-installaties bewaard gebleven, en het café verwent zijn gasten in het weekend onder meer met zelfgemaakt gebak, waarbij men op zondag zelfs een rondrit met de (smalspoor) veentrein mogelijk is.

Op de kaart

Turffabriek Hahnenmoor
Grafelder Straße 44
49770 Herzlake
Deutschland

Tel.: 05962 640
E-mail:
Website: www.torfwerk-hahnenmoor.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.