Emsland Moormuseum

In een oogopslag

Mit allen Sinnen das Moor entdecken und eintauchen in eine einzigartige Landschaft

Bezoekers maken in Europa's grootste collectie en tentoonstelling kennis met het veen in al zijn facetten: Hoe is dit unieke landschap ontstaan? Hoe hebben de mensen hier geleefd? Hoe werd het natuurgebied gebruikt en hoe wordt het vandaag beschermd? In twee moderne tentoonstellingszalen geven kaarten, filmdocumenten, machines en artistieke producties de antwoorden.
De tentoonstelling toont het harde leven van de eerste kolonisten, de ontwikkeling naar de industriële veenafgraving en de systematische ontginning van het veen in de naoorlogse periode. De blikvanger hiervan is de " Mammut ", de grootste ploeg ter wereld, die door twee locomobielen in beweging werd gebracht. Dergelijk zwaar materieel werd vanaf de jaren vijftig gebruikt voor de uitvoering van het Emslandplan: enorme stukken heide werden ontgonnen om nieuwe landbouwgrond en woningen te realiseren.
Een houten vlonderpad brengt bezoekers naar het hoogveengebied buiten en naar de kolonistenboerderij met oude huisdierrassen en het museumcafé. Hier kan men typische streekproducten proeven, zoals boekweitpannenkoeken. Daarnaast kan men delen van de flora en fauna ontdekken die ook deel uitmaken van de tentoonstelling.
Het Emsland Moormuseum is een van de natuurparkcentra (veenpoort) in het International Natuurpark Moor-Veenland.

Op de kaart

Emsland Moormuseum
Geestmoor 6
49744 Geeste - Groß Hesepe
Deutschland

Tel.: 05937 709990
Fax: 05937 7099930
E-mail:
Website: www.moormuseum.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.