© Susanne Schoon Marketing Osnabrück

Arboretum op de Piesberg

In een oogopslag

Het arboretum op de Piesberg ligt vlakbij de rondwandeling.

Direct bij de Oststieg trap op een afstand van 300 meter wijzen borden de weg. 
Een arboretum (van het Latijn: "arbor"= boom) is een verzamelingvan diverse, vaak ook exotische houtachtige planten in de vorm van een bomenpark.

De sequoia's in het arboretum
De mammoetbomen worden altijd bewonderd als de krachtigste boomsoort op aarde. Mammoetbomen zijn pyrofyten; hun dikke, vezelige schors beschermt ze tegen bosbranden, die veelvuldig kunnen voorkomen in de droge bossen van hun oorspronkelijke verspreidingsgebied langs de Sierra Nevada in het westen van de VS.
Na een bosbrand gaan de kegels van de mammoetbomen open, en omdat alle concurrerende planten zijn verbrand, kunnen de zaden ongestoord ontkiemen in de voedselrijke aslaag. De bomen kunnen zeer oud worden en enorm in de breedte groeien. Sinds het midden van de 19e eeuw komen deze bomen in Midden-Europa voor als zeldzame parkbomen.
Met een hoogte van 33,70 meter hoger dan het stadhuis in Osnabrück en een stamomtrek op borsthoogte van 5,70 meter is de natuurmonumentwaardige sequoia uniek in de regio Osnabrück. Hij is ongeveer 150 jaar oud.

Op de kaart

Arboretum op de Piesberg
Im Quellengrund
49134 Wallenhorst - Lechtingen
Deutschland

Tel.: +49 541 / 323 - 2015
E-mail:
Website: www.osnabrueck.de/piesberg

Contactpersoon

Herr Karl-Heinz Uthmann
Hannoversche Str. 6-8
49084 Osnabrück

Tel.: +49 541 / 323 - 2015
Fax: +49 541 / 323 - 4399
E-mail:
Website: www.osnabrueck.de/piesberg

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Meer attracties

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.