© Stadt Schüttorf

Silo Dobbe

In een oogopslag

  • Engden
  • Industrieel monument

In de silo werd schnaps gedistilleerd.

Engden wordt gevormd door een krans van oude boerderijen, waarvan de geschiedenis vaak teruggaat tot de middeleeuwen. Rond 1885 telde Engden slechts 30 woonhuizen, waarvan 14 boerderijen en 8 hooischuren.
De rond 1800 gebouwde en bij de boerderij Dobbe behorende silo diende oorspronkelijk voor het bewaren van graan. De bijgebouwde achterzijde duidt echter ook op een andere functie: schoorsteenresten getuigen van commercieel gebruik. Op de boerderij Dobbe werd vroeger in de silo schnaps gedistilleerd. Er wordt aangenomen dat hier de distilleerketels of stokerijen hebben gestaan. Daardoor werd de silo Dobbe een belangrijk industrieel monument en geldt deze als het oudste bewaard gebleven gebouw van een landelijke graanstokerij in Noordwest-Duitsland.

Op de kaart

Silo Dobbe
Dorfstraße
48465 Engden
Deutschland

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.