Pottenbakkerijmuseum

In een oogopslag

Het pottenbakkersmuseum is gevestigd in een historisch huis van een voormalige pottenbakkersfamilie en toont hun leefsituatie rond de eeuwwisseling van de 19e en 20e eeuw. Op dat moment produceerden nog 23 pottenbakkerijen in Ochtrup. In het huis, dat dateert uit 1678, worden keramische voorwerpen tentoongesteld naast de inrichting van de oude boerderij. De oudste voorwerpen in de collectie dateren uit de 14e/15e eeuw. Het is waarschijnlijk een van de kleinste musea in de omgeving, maar geeft niettemin een interessant overzicht van de plaatselijke pottenbakkerijen in de afgelopen eeuwen.

Informatie over de rondleidingOp afspraak kan het pottenbakkerijmuseum ook worden bezocht in het kader van een rondleiding. Op afspraak kunnen ook demonstraties op de pottenbakkersschijf worden gegeven. Voor het overige is het museum voor bezoekers geopend tijdens de vastgestelde openingstijden.Informatie over de geschiedenis

Pottenbakken is erg belangrijk in Ochtrup. De aardewerkhandel maakt al sinds de 16e eeuw deel uit van de stad en kent een lange traditie. Aanvankelijk beoefenden de boeren van die tijd pottenbakken en weven naast de landbouw, en pas later ontstonden er echte pottenbakkerijen. In de hoogtijdagen van de 18e en 19e eeuw waren er 23 pottenbakkerijen in Ochtrup.

Het museum is gevestigd in een burgerhuis uit 1678. Het huis is gebouwd in een constructie van drie verdiepingen en herinnert nog aan die tijd. Tegenwoordig toont het museum de levenswijze van de familie Eiling, die rond de eeuwwisseling (19e/20e eeuw) in het historische huis woonde.

Op de kaart

Pottenbakkerijmuseum
Töpferstraße 10
48607 Ochtrup
Deutschland

Tel.: +49 2553 80854
E-mail:
Website: www.ochtrup.de/kultur-freizeit/museen-und-sehenswertes/toepfereimuseum

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.