© Jürgen Kriege

Kurmittelhaus Bad Rothenfelde

In een oogopslag

Behandelingen met zout water zijn een oude traditie in Bad Rothenfelde.

Zoutwaterbaden kennen in Bad Rothenfelde een lange traditie. Sinds 1826, toen de geneeskrachtige eigenschappen van zout water werden onderzocht door Dr. Lamby, worden ze al aangeboden. De capaciteit van het eerste badhuis bij de bron was niet voldoende voor de vele mensen die ontspanning zochten, zodat een kleine 80 jaar later het imposante nieuwe Kurmittelhaus gebouwd werd. Het was het centrum van de gezondheid in Bad Rothenfelde en is dat tot op de dag van vandaag gebleven.

Sinds het Kurmittelhaus in Bad Rothenfelde staat, wordt het zoute water op allerlei manieren ingezet. Je kunt in het zoute water baden, de ‘sole’ wordt verneveld zodat je het kunt inademen en je kunt het zelfs drinken. Maar je kunt ook voor andere behandelingen bij het Kurmittelhaus terecht. Zo wordt er speciale gymnastiek aangeboden die helpt je lichaam beweeglijker te maken of kun je een massage boeken waarbij je spieren in een warme verpakking worden gewikkeld.

Veel bewezen behandelmethoden zijn sinds het begin onveranderd gebleven. Ook zijn er therapieën door de jaren heen bij gekomen of een klein beetje veranderd om zich aan de verschillende ziektebeelden aan te passen. De diverse specialisten en behandelingen vormen samen een mix die goed is voor je gezondheid en welzijn.

Op de kaart

Kurmittelhaus Bad Rothenfelde
Frankfurter Straße 3
49214 Bad Rothenfelde
Deutschland

Tel.: +49 5424 / 223 223
Fax: +49 5424 / 223199
E-mail:

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Meer attracties

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.