© Tourismusgesellschaft Osnabrücker Land mbH, Thorsten Schoentaube

Gradeerwerken Bad Rothenfelde

In een oogopslag

Het hele jaar door druppelt het zoute water langs de sleedoorntakken van het gradeerwerk.

 
Het gestage druppelen zorgt hier voor een stof- en kiemvrije zone die goed aanvoelt voor je luchtwegen, of je nu allergiepatiënt bent of niet. Je kunt de gradeerwerken zien als een soort "openlucht-inhalatoren". Als je langs de gradeerwerken van Bad Rothenfelde wandelt, krijg je bijna het gevoel dat je een strandwandeling maakt.

Je kunt het langste gradeerwerk van West-Europa ook van binnen bekijken. Terwijl je door de indrukwekkende constructie loopt, hoor je constant het stille ruisen van het zoute water. Langs de 80 meter lange houten loopbrug zul je eerst oude pompinstallaties, wastobbes en houten buizen zien. Dan opent een andere deur de weg naar de dichte nevel van zout water van de inhalatiekamer.

Wist je dat de gradeerwerken van Bad Rothenfelde elke drie jaar een paar weken omgetoverd worden tot een soort openluchtbioscoop? Over een totale lengte van meer dan een kilometer worden tientallen beamers opgehangen. Die vertonen lichtkunst van nationaal en internationaal gerenommeerde kunstenaars. Een enkele projectie kan meer dan 300 meter lang zijn. Het is een spectaculair en wereldwijd uniek schouwspel dat je gewoon gezien moet hebben!

Op de kaart

Gradeerwerken Bad Rothenfelde
Am Kurpark
49214 Bad Rothenfelde
Deutschland

Tel.: +49 5424 / 2218 - 0
Fax: +49 5424 / 2218 - 129
E-mail:

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.