© (c)Franziska Gähr

Bürgerbrunnen

In een oogopslag

  • Osnabrück
  • Bestemmingen ‘Architectuur,…

De Bürgerbrunnen vertelt de geschiedenis van de stad met veel figuratieve voorstellingen.

Het water symboliseert de tijd. Achter het watergordijn ligt de verborgen wereld van de legendes. De grootste kom waarin het water stroomt, stelt het verleden voor. De middelste kom vertegenwoordigt het heden en het minst bekend is wat de toekomst zal brengen. Daarom stroomt de waterstroom eerst in de kleinste kom voordat het water onder de grond verdwijnt.

Bovenop de fontein staat keizer Friedrich Barbarossa. In 1711 verleende hij de stad stadsrechten. De leeuw in de grootste kom vertegenwoordigt de jurisdictie verleend onder hertog Hendrik de Leeuw. Het gerecht had de bevoegdheid om de doodstraf op te leggen.
Economie en handel, stuw en wallen, de Osnabrückse ‘Ackerbürger’ met hun vee, het stadsbestuur en de kerken, maar ook ziekte en dood zijn op indrukwekkende wijze afgebeeld.
 

Op de kaart

Bürgerbrunnen
Krahnstraße 59
49074 Osnabrück
Deutschland

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.