Buizenmakers Museum

In een oogopslag

Eeuwenlang domineerde het maken van badkuipen het economische leven in Emsdetten. Het museum voor kuipfabricage werd in 1985 geopend en toont sindsdien de geschiedenis van dit oude ambacht. Maar wat wordt er eigenlijk bedoeld met kuipen? Kuipen waren platte, van wilgentenen gevlochten manden die in de landbouw werden gebruikt om graan schoon te maken. Het gedorste graan werd van vuil en stof ontdaan door het rond te schudden in de tobbe.

Naast de kuipen zijn er verschillende ingerichte kamers te zien die laten zien hoe het huis in die tijd werd gebruikt en hoe de kuipmakers leefden en werkten. Een thematische expositieruimte geeft achtergrondinformatie over de ontwikkeling van de kuipmakerij in Emsdetten.

Het museum bevindt zich op het museumeiland Hof Deitmar in de buurt van het centrum van Emsdetten. Naast het kuipmakersmuseum bevindt zich hier ook hetAugustus Nederlands Museumevenals het graanmuseum en een bakkerij.

Informatie over de rondleiding
  • Het museum is geopend van woensdag tot en met zondag op de aangegeven tijden. Op feestdagen gelden andere openingstijden.
  • Individuele rondleidingen in het museum worden aangeboden door de Emsdettener Heimatbund. Afspraken voor een rondleiding in het museum kunnen op afspraak worden gemaakt. Tel. +49 (0) 2572 941316 of museen-emsdetten@web.de

Op de kaart

Buizenmakers Museum
Mühlenstraße 30
48282 Emsdetten
Deutschland

Tel.: +49 (0)2572 941316
E-mail:
Website: www.emsdetten-entdecken.de/wannenmacher-museum/de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.